Menu

Articol

În căutarea unei ştiri de presă!

Eba a divorțat. E știrea momentului în showbiz-ul românesc. Nu pentru că ar fi mare scofală faptul că fosta europarlamentară s-a despărțit de Sida, bărbatul cu care are doi copii, ci pentru că vara, presa, nu doar cea românească, duce lipsă de subiecte tari. Chiar dacă a început luna septembrie, e totuși vacanță, realizatorii emisiunilor de la miezul nopții încă nu au turat motoarele, parlamentarii sunt împrăștiați care încotro, iar vedetele de pe Dorobanți nu dau semne că s-au întors la poveștile lor de can-can ieftin. Ca atare, și știrile jurnaliștilor sunt seci, aceleași dintotdeauna, chiar dacă își spun breaking news, senzațional, alert și mai nu știu cum. Sunt despre violuri la moldoveni, șoferi beți, câini cu covrigi în coadă, ploi și vijelii. Noroc cu Petre Tobă, ministrul de Interne care a demisionat, și cu Elena Băsescu, care a rupt în două o căsnicie ce a durat patru ani.

În mai puțin de cinci minute, Eba și Sida au spus un „NU“ hotărât în fața notarului, după care s-au despărțit ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ea nu are pretenții ca el să plătească pensia alimentară copiilor, iar el a închiriat un apartament, lăsându-i ei vila în care au coabitat împreună până nu demult. Nimic despre partaj. Ia să fi fost un divorț în popor, în mahalaua noastră tradițională. Mamă-mamă, ce scandal ar mai fi fost la împărțeala boarfelor adunate în timpul căsniciei. Ceva de genul: „tu o pătură, eu două, că atâtea mi-o dat mama. Eu iau covoarele, mobila din bucătărie, vasele din inox, frigiderul, aragazul și televizorul, tu scaunele alea pe care nu ai fost în stare să le repari, carpeta cu Răpirea din Serai, ceasul de perete adus de la turci, valiza din carton cu care ai venit la mine și preșul de la ușă. Poți să iei și hârbul ăla de Dacia 1310, care ți l-o dat tac-tu, eu rămân în apartament să-mi cresc copiii“. Și să fi văzut după aceea înjurături de mamă, de soacră, de dumnezei și de toți sfinții din calendarele ortodox, catolic, evanghelic, mai vechi sau mai noi. Nu însă și la Eba și la Sida. S-au despărțit ca în filmele americane și nu ca în cele indiene. Fiecare cu „succesurile“ lui, cu drumurile care duc spre alte idealuri și împliniri.

Pe cât de valoros s-a dovedit în politică Traian Băsescu, pe atât de ghinionist pare să fie în viața de zi cu zi. A avut noroc doar de femei frumoase, dar nu și de un ginere cu care să bea un șpriț, să spargă semințe de floarea-soarelui, să povestească despre vremurile petrecute la Cotroceni ori despre lacrimile vărsate pe umărul lui Stolo, sau despre vapoarele pe care le-a condus. Dar nici Bodo și nici Sida nu s-au lăsat impresionați de cât era el de președinte. N-au stat în poziție de drepți când îl întâlneau și nici nu se amuzau la glumele făcute de acesta. Dovadă că și-au luat catrafusele și s-au dus. Au avut sânge în instalație. Mai ales Bodo, care a divorțat de Ioana Băsescu pe vremea când Băselu era la apogeul carierei politice. Sida i-a călcat pe urme.

La urma-urmei, ce să mai fi făcut și el cu un socru care nu mai e președintele României și cu o nevastă care a fost cândva europarlamentar?

Powered by Jasper Roberts - Blog