Menu

Articol

În prag de sărbători, Reşiţa e un şantier în aşteptare! Hidroconstrucţia îşi ia angajamentul...

Hidroconstrucţia, principalul antreprenor care efectuează lucrările de apă şi canalizare în Reşiţa, firmele subcontractate de Hidroconstrucţia şi Aquacaraş, au fost chemate la ordin, ieri, de către viceprimarul Reşiţei, Vasile Paul, pentru a răspunde cu privire la lucrările efectuate, precum şi la planurile pentru zilele următoare. Aceasta, în condiţiile în care există lucrări atacate şi lăsate în aşteptare, lucrări încheiate, însă, cu asfaltul nerefăcut, precum şi lucrări cu refacerile prost executate.

Reşiţenii au devenit nervoşi!

„Situaţia este foarte neplăcută, cetăţenii sunt foarte nemulţumiţi şi au dreptate. Aş vrea să vă văd pe dumneavoastră, cei de la Hidroconstucţia, dacă aţi fi în locul lor şi ar trebui, dimineaţa, să vă duceţi copilul la grădiniţă, în cârcă, prin noroaie. Am fost ieri pe strada Dealu Mare şi nu am văzut niciun om lucrând acolo. Am fost  pe mai multe străzi cu lucrări nerefăcute. Aţi avut cinci luni la dispoziţie. A venit iarna! Ce aţi făcut? Lucrările sunt mult întârziate. Săptămâna trecută aţi făcut ceva? Săptămâna aceasta ce faceţi?”, i-a întrebat viceprimarul Vasile Paul, pe cei de la Hidroconstrucţia, în şedinţă.

Angajament solemn! Facem totul!

Reprezentanţii Hidroconstrucţia au dat din colţ în colţ, că săptămâna trecută a fost mai mult sărbătoare, iar săptămâna aceasta a început cu temperaturi negative. Astăzi (marţi, 6 decembrie), da, e timp frumos, aşa că, de mâine se va reîncepe lucrul. Viceprimarul nu a fost mulţumit de răspuns, i-a atenţionat pe toţi reprezentanţii firmelor care efectuează lucrări că până de sărbători străzile trebuie redate circulaţiei. Fie că vor fi refăcute, fie că vor fi conservate, cu piatră spartă şi compactată, iar lucrările vor fi reluate şi finalizate la primăvară.

Hidroconstrucţia şi firmele subcontractate au promis că până la sfârşitul săptămânii viitoare toate solicitările viceprimarului Vasile Paul vor fi rezolvate. Toate!

În prezent, în Reşiţa, există lucrări neterminate pe străzile: Caen, 24 Ianuarie - Spitalului, Rândul II, Speranţei, Bârzăviţei, Făgăraşului, aleea Gugu, precum şi pe Calea Caransebeşului şi pe bulevardul Muncii - ieşire spre Calea Timişoarei.  

Joaca s-a încheiat!

„Parcă am văzut trei zile de activitate. Parcă! S-au astupat nişte gropi pe strada Făgăraşului, dar, vom avea surpriza că doar s-au astupat nişte gropi, nu s-au făcut şi legăturile. Pe aleea Gugu nu s-a făcut nimic, pe strada 24 Ianuarie s-a măturat un pic şi au pus nişte piatră cubică, dar nu se lucrează aşa cum trebuie, totul e făcut în graba mare. Iar despre compactări şi calitatea lucrărilor pe teren îngheţat n-are rost să discutăm! Se va încheia lucrarea în acest an şi se va refacea în primăvară, imediat ce timpul ne va permite. În celelalte zone nevralgice, care, pentru noi, sunt vitale, respectiv deschiderea spre Calea Timişoarei, pentru a putea interveni din secţia Primăriei cu utilaje, nu s-a făcut nimic! (...) Voi urmări lucrările şi voi lua măsurile de rigoare. Încerc să-i fac pe toţi să înţeleagă că joca s-a încheiat, că în Reşiţa se va lucra cu mai multă seriozitate şi avem şi pârghii pentru a-i forţa să lucreze cum trebuie!”, a declarat viceprimarul Vasile Paul, la încheierea şedinţei.

Powered by Jasper Roberts - Blog