Menu

Articol

În sfârşit s-a întâmplat! Primarul şi consilierii locali ai municipiului Reşiţa au fost validaţi

În sfârşit, s-a întâmplat! A exclamat primarul ales şi validat al municipiului Reşiţa, Ioan Popa, după încheierea şedinţei de astăzi, de constituire a Consiliului Local Reşiţa. La şedinţa de astăzi, a treia şedinţă de constituire(!), au participat toţi cei 21 de consilieri. 9 consilieri PNL, 9 - PSD, 2 – PV şi 1 consilier PMP. Şedinţa a fost condusă de consilierul Vasile-Ovidiu Paul, acesta fiind cel mai vârstnic dintre consilierii locali aleşi. Deşi, pe ordinea de zi iniţială a fost trecut şi punctul privind alegerea viceprimarilor, primarul ales, şi încă nevalidat la acel moment, Ioan Popa, a cerut scoaterea acestuia de pe ordinea de zi, iar solicitarea sa a primit votul tuturor consilierilor. Popa a mai cerut timp să se mai gândească, să mai analizeze.

După ce comisia de validare a studiat dosarele aleşilor şi i-a validat pe toţi consilierii aleşi, aceştia au depus jurământul, cu mâna stângă pe Biblie şi pe Constituţie. Apoi, a fost rândul primarului Ioan Popa să jure, după care secretarul Consiliului Local, Lucian Bucur, i-a pus eşarfa tricoloră lui Popa peste piept, având în vedere momentul solemn. Primarul s-a scuzat pentru faptul că nu are haina de costum nemţesc, motivând aceasta prin faptul că a fost pe teren ca să evalueze pagubele după inundaţii. Cei prezenţi păreau că l-au crezut, deşi nimeni nu-şi mai aducea aminte când a fost văzut Ioan Popa îmbrăcat la costum, el fiind adeptul ţinutelor mai lejere.

De menţionat că doi consilieri locali PNL şi unul PMP şi-au anunţat retragerea, astfel că, în locul lor au fost validaţi următorii pe listă. De la PNL s-au retras Ioan Popa (ales primar) şi Jaro Marşalic, care a fost ales şi consilier judeţean. În locul lor au fost validaţi Dănuţ Florea şi Lucia Elena Carmen Peia. De la PMP s-a retras Paul Purea (ales şi consilier judeţean), în locul lui Purea ar fi urmat Ion Vela, însă comisia de validare a constatat că Ion Vela nu mai face parte din PMP, astfel că a fost validat următorul pe listă, Viorel Mutu.

La propuneera PNL, a fost ales şi preşedintele de şedinţă pentru următoarele 3 luni, acesta fiind Vasile-Ovidiu Paul, care a fost votat în unanimitate.

La final, primarul validat, Ioan Popa, a spus că s-a uitat cu mândrie la consilierii săi, constatând că sunt tineri şi capabili. A recunoscut că şi la PSD sunt consilieri tineri, a precizat că aceştia nu l-au impresionat în mod deosebit în campania electorală, însă speră ca şi aceştia să fie capabili!

Powered by Jasper Roberts - Blog