Menu

Articol

Încurcate sunt căile domnilor! Florenţa Albu: Pentru deblocarea CJ Caraş-Severin, aşteptăm!

Florenţa Albu

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu, nu vrea să accepte că ar putea exista vreo rea intenţie în ceea ce priveşte blocarea Consiliului Judeţean, care a rămas fără conducere şi, deci, fără un ordonator de credite cu drept de semnătură pentru plăţi. În această situaţie, nu se pot plăti nici salariile celor peste 3000 de angajaţi ai Consiliului Judeţean, din Reşiţa şi din tot judeţul. Soluţia este la Consiliul Judeţean şi dânşii trebuie să facă ce au de făcut, este de părere Florenţa Albu.

Punctele de vedere ale prefectului au fost expuse, ieri, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia, Marian Apostol, preşedintele CNS Cartel Alfa Caraş-Severin, a interpelat-o pe Florenţa Albu în legătură cu plata salariilor celor 3000 de angajaţi.

Şi aşteptăm...

„Există şi soluţia de la Consiliul Judeţean, deci, dânşii trebuie să facă ce au de făcut. Au făcut şi dânşii o intervenţie la ministerul de resort, am făcut şi noi. Există soluţii prevăzute de lege. Situaţia se poate debloca. Există soluţii şi s-au cerut din partea Consiliului Judeţean şi am solicitat un punct de vedere din partea ministerului. Şi aşteptăm”, a spus Florenţa Albu.

Există toată bunăvoinţa

La insistenţele lui Apostol, prefectul Florenţa Albu a adăugat:

„Întrebaţi Consiliul Judeţean, nu mă întrebaţi pe mine, soluţia e la dânşii. Ei pot să-şi facă nişte alegeri printr-o convocare a Consiliului în şedinţă extraordinară. Există şi posibilitatea pe care a exprimat-o în presă şi domnul secretar al judeţului. Nu pot să-mi permit să presupun că cineva ar vrea să ţină situaţia blocată. Nu am informaţii în acest sens că ar fi cineva răuvoitor. Există toată bunăvoinţa”.

Inserăm aici şi soluţia formulată săptămâna trecută de secretarului judeţului, Darian Ciobanu, la care făcea referire Florenţa Albu:

„Este o prevedere la Legea 215, în cazuri absolut fortuite, dar care nu îmbracă în tot speța noastră, și anume vacanța funcției de președinte, Consiliul Județean dizolvat, Ministerul Dezvoltării poate împuternici secretarul județului să îndeplinească inclusiv prin semnătură calitatea de ordonator de credite. Asta e soluția de compromis, voi gândi un memoriu în weekend pentru a-l trimite la minister. Ar fi o soluție de compromis, să putem plăti salariile. Suntem pionieri în asta la nivel de țară!”

Cine să convoace şedinţa?!

Mai precizăm că, în şedinţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin, atât fostul vicepreşedinte Ilie Iova, cât şi Darian Ciobanu, au afirmat că alegerea unui vicepreşedinte cu drept de semnătură nu se poate face decât în şedinţă ordinară. Aşadar, soluţia cu şedinţa extraordinară cade. Ar mai fi soluţia unei şedinţe ordinare, dar nu are cine să o convoace, fiindcă nu mai există conducere. Într-adevăr, şedinţa ar putea fi convocată de o treime din numărul consilierilor. Dar, dacă politicienii din Consiliul Judeţean Caraş-Severin nu s-au înţeles în alegerea unui vicepreşedinte timp de aproape un an, de ce ar face-o tocmai acum?

Se vorbeşte şi depre casarea sentinţei cu privire la încetarea mandatului de preşedinte a Consiliului Judeţean a lui Sorin Frunzăverde, care să revină pe funcţie şi să semenze de salarii. Ori să semneze o împuternicire. Dar,  până s-ar ajunge la o astfel de soluţie în instanţă, poate să treacă şi sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi Crăciunul!

Prin urmare, soluţia mai plauziblă ar fi o Hotărâre de Guvern. Însă, Guvernul e departe şi, poate, e ocupat cu altceva! E şi perioada în care se vopsesc ouăle. Şi n-or fi capăt de ţară 3000 de angajaţi... de la capăt de ţară!

Powered by Jasper Roberts - Blog