Menu

Articol

Îngrămădeală şi nu prea, la Bursa locurilor de muncă din Reşiţa!

Autor: 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin a organizat astăzi, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, în sala Campus Cafe, de la ora 9, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Deşi în titulatura evenimentului se spune “pentru absolvenţi”, în căutarea unui loc de muncă au venit şi persoane care au terminat studiile acum mulţi ani.

La intrarea în sală, reprezentanţii AJOFM au îndrumat persoanele care s-au prezentat pentru a-şi căuta un loc de muncă şi le-au înmânat diverse broşuri cu tematici interesante: “Cum să depăşeşti momentul pierderii locului de muncă”, “Cum să realizăm un bun CV”, "Cum să redactăm o scrisoare de intenţie” etc.

De această dată, au fost destul de mule personae interesate de piaţa muncii din Reşiţa, aşa că accesul în sală s-a făcut în grupuri mici pentru a nu se crea aglomeraţie şi pentru ca fiecare să poată sta de vorbă în condiţii civilizate cu reprezentanţii angajatorilor.

Directorul executiv al AJOFM CS, Caius Isac Sandu, ne-a declarat că este puţin nemulţumit pentru că un număr destul de mic de absolvenţi sunt înregistraţi în evidenţele agenţiei, astfel că în Reşiţa sunt un număr de 48 de absolvenţi din care doar 19 primesc indemnizaţii.

Din comunicatul primit de la Carla Goagă (consilier superior AJOFM Caraş-Severin), aflăm că la această Bursă a locurilor de muncă, din cei 42 de agenţi economici contactaţi, au fost prezenti 20. Aceştia au fost oferite 126 de locuri de munca celor 78 de participanţi (din care 51 de absolvenţi), iar 30 de absolvenţi au fost selectaţi în vederea încadrării.

Powered by Jasper Roberts - Blog