Menu

Articol

Şefa de la „Direcţia de Patrimoniu” Caraş-Severin, Corina Pascotă, tratează presa cu spatele

Corina Pascotă, şefa Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin, instituţie numită mai pe scurt şi „Direcţia de Patrimoniu”, este un funcţionar public „mai special”. Deşi este directorul unei instituţii publice, refuză să dea declaraţii presei şi se ascunde de aparatul de fotografiat. Cum ar veni, ori nu-i place publicitatea, ori este mai timidă. Corina Pascotă se fereşte cât poate de camerele de filmat şi de aparatele foto, iar dacă se află faţă în faţă cu ele, face gesturi vehemente, cu sensul: „Stop, nu vreau să fiu pozată!”. În astfel de cazuri, de cele mai multe ori, jurnaliştii renunţă şi caută un alt „fotomodel" repondent, mai amabil, mai disponibil.

Situaţia a fost oarecum diferită, ieri, ziariştii find mai insistenţi, din cauză că în şedinţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin, preşedintele Romeo Dumitrescu a anunţat „o situaţie catastrofală” la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin.

În acest context, Corina Pascotă a fost extrem de agitată în timpul pauzelor, atât în sala de şedinţe, cât şi pe hol. Surescitarea şefei de la „Patrimoniu” era probabil explicabilă, din cauză că Raportul Curţii de Conturi, prezentat în plen, arată o serie de nereguli grave care s-ar fi produs în timp ce instituţia era condusă de şefii care au precedat-o, Ianăş Roşeţi şi Marius Andriţoi.

Conform Raportului Curţii de Conturi, la „Patrimoniu” s-au făcut ilegalităţi peste ilegalităţi, iar acestea au creat prejudicii uriaşe suportate din banul public. Astfel că trebuie luate măsurile legale pentru recuperarea sumelor de la cei vinovaţi. Însă, noua şefă, Corina Pascotă, a arătat conducerii Consiliului Judeţean Caraş-Severin că se află în imposibilitate de a recupera sumele cheltuite ilegal, din cauză că la „Patrimoniu” nu există un departament juridic. Există un singur jurist, care, evident, nu poate face faţă avalanşei de probleme. Prin urmare directoarea a propus achiziţionare a unor „servicii juridice de consultanţă”,  de la unele firme specializate care să reprezinte „Direcţia de Patrimoniu” în litigiile cu persoanele fizice sau juridice.

Conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, prin preşedintele Romeo Dumitrescu, şi-a însuşit această sugestie, susţinută şi de secretarul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Darian Ciobanu, şi a elaborat un proiect de hotărâre pentru aprobarea achiziţionării de servicii juridice. Proiectul de hotărâre a fost supus votului consilierilor, dar nu a fost aprobat, deoarece consilierii PSD s-au abţinut.

Abţinerea grupului de consilieri PSD l-a enervat cumplit pe preşedintele Romeo Dumitrescu, care a spus că cei care refuză să voteze o soluţie pentru rezolvarea problemelor se fac părtaşi cu tagma jefuitorilor (ceva de genul).

După ce proiectul de hotărâre a fost respins, atât în două pauze necesare pentru organizarea unor votări secrete, cât şi la final, presa a dorit să ia declaraţii de la Corina Pascotă, să afle cum stă treaba cu „situaţia catastrofală”. Însă, şefa de la „Patrimoniu” s-a întors cu spatele şi a fugit dintr-un colţ în altul, a intrat în vorbă cu mai mulţi consilieri judeţeni, numai să nu răspundă în faţa presei. La finalul şedinţei, când presa i s-a pus în cale, Corina Pascotă, a forţat barajul jurnaliştilor. În timp ce grupul de jurnalişti s-a bulucit în faţa uşii de la ieşire, iar o jurnalistă a încercat să o oprească blocându-i calea şi spunându-i: „Sunteţi o persoană publică, trebuie să răspundeţi! Aveţi ceva de ascuns?”, Corina Pascotă a replicat supărată: „Vă rog să vorbiţi cuviincios!”, a fentat ca la slalom special şi a dispărut pe uşă.

Corina Pascotă, de vorbă cu Darian Ciobanu

Powered by Jasper Roberts - Blog