Menu

Articol

Șefa de la „Carol Davila“ - surprinsă de faptul că este urmărită penal

Cosmin Bolosin și clienta sa

Eleonora Gavrilesc, managera școlilor postliceale sanitare „Carol Davila“ din Caransebeș și Călan, se arată surprinsă de faptul că procurorii au dispus începerea urmăririi penale și luarea măsurii comtrolului judiciar împotriva sa, pentru săvârșirea  a trei infracțiuni de abuz în serviciu.

După ce în urmă cu o lună au apărut în presă primele informații despre aspectele cu caracter penal de la școlile postliceale la care este manager, Eleonora Gavrilesc s-a arătat deranjată de cele scrise atunci, amenințând cu plângeri penale împotriva publicațiilor care au scris despre activitatea sa și subordonaților. Nici de data aceasta Gavrilesc nu pare convinsă că procurorii au dreptate. Cel puțin așa reiese din declarația apărătorului său, Cosmin Bolosin, supranumit „tata hoților și bandiților“.

„Cu privire la comunicatul de presă la Parchetului, pot spune că acesta este punctul dumnealor de vedere, dosarul aflându-se deocamdată în faza de urmărire penală. Este adevărat că s-a luat măsura controlului judiciar pentru două persoane, dar pe lângă faptul că managerul se bucură încă de prezumția de nevinovăție trebuie avut în vedere și persoana dumneaei în sensul că are o vârstă respectabilă și nu a mai avut niciodată de a face cu «ilicitul penal». Cu siguranță a făcut și multe lucruri bune. Spre nefericirea multora dintre noi, lucrurile bune de obicei nu sunt văzute de nimeni. Eu cred că clienta mea își va dovedi pe deplin nevinovăția în fața instanței de judecată. Nu înseamnă că dacă este acuzată de niște fapte cu iz penal i se poate pune eticheta unui om deja vinovat și implicit condamnat. I s-au reținut trei infracțiuni de abuz în serviciu, trei infracțiuni care vor trebui și susținute de probe în instanță și aștept cu mare interes ca dosarul să ajungă pe masa unui magistrat care să judece pe fond dosarul și care să aprecieze dacă dumneaei este vinovată sau nu, eu crezând în continuare în nevinovăția acesteia . Mai precizez faptul că măsura controlului judiciar a fost luată doar pentru 60 de zile și ea are voie să meargă la punctul de lucru din Deva al școlii postliceale", spune Cosmin Bolosin.

Între altele, procurorii au reținut că managerul Eleonora Gavrilesc a efectuat demersuri pentru promovarea în mod fraudulos a unei eleve, care nu a frecventat cursurile şcolare ale Şcolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila“ Caransebeş, de unde a fost exmatriculată, fiind transferată ulterior, în mod ilegal, la Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila“ Călan, în luna iunie 2015.

„A determinat unele cadre didactice ale Şcolii Postliceale Sanitare «Carol Davila» Călan să săvârşească fapte de natură penală (abuz în serviciu şi fals intelectual), constând în consemnarea fictivă a notelor, pe întreg anul şcolar 2014-2015, în catalogul anului III specializarea asistent medical generalist, obţinându-se un folos injust de către această persoană, reprezentat de obţinerea diplomei de certificare a competenţelor profesionale“, se arată în comunicatul Parchetului.

Powered by Jasper Roberts - Blog