Menu

Articol

„Ajutor pentru viitor” – acţiune a tinerilor social-democraţi din Caransebeş

Autor: 

Tineretul Social Democrat din Caransebeş a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune umanitară şi educativă la Centrul „Casa Noastră” din Zăgujeni. Acţiunea tinerilor social-democraţi din Caransebeş, intitulată „Ajutor pentru viitor” a vizat nu numai distribuirea unor materiale pentru copiii şi adolescenţii de la Zăgujeni, ci şi un atelier de creaţie artistică în colectiv.

La acţiunea de la Zăgujeni au participat 15 tineri de la TSD Caransebeş, însoţiţi de preşedinta organizaţiei Diana Aninoiu şi de preşedintele PSD Caransebeş, Petru Schinteie.

Preşedinta organizaţiei de tineret, Diana Aninoiu a explicat cum s-a născut ideea: „Ne-am propus să realizăm împreună desene, prin care ei să ilustreze cum îşi văd viitorul. Considerăm că aceasta este o modalitate propice de exprimare, ţinând cont de vârsta şi mediul în care se dezvoltă”.

„Centrul „Casa Noastra” din Zagujeni, Caras-Severin, găzduieşte un număr de 33 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani. Deşi condiţiile în care trăiesc sunt optime, iar personalul care îi supravegheaza este profesionist, ei resimt cu siguranta, lipsa familiei.

Dincolo de confruntările politice, considerăm că gestul umanitar este mai important decât orice altceva.  TSD  Carasebeş îşi doreşte o apropiere faţă de copii şi tineri adolescenţi, care au în egală măsură, cu noi restul, dreptul la un viitor motivant. În mod special ne gândim la copiii şi tinerii institutionalizaţi în centre de plasament. Ei trebuie să conştientizeze că există viaţă şi dincolo de porţile centrului în care conjunctural se află.

Primul pas este întotdeauna cel mai greu de parcurs, iar noi, Tinerii Social Democraţi din  Caransebeş, am ales ca acest pas să fie activitatea pe care am denumit-o „Ajutor pentru viitor”. Aceasta face parte dintr-o serie de activităţi, în diverse domenii, pe care ne propunem  să le realizăm.

Obiectivele noastre, ca tineri social-democraţi, ar fi fost imposibil de realizat fără consilierea şi sprijinul seniorilor, cu precadere a liderului PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, şi a preşedintelui PSD Caransebeş, Petru Schinteie, care ne-au demonstrat în această acţiune, ca de fiecare dată că sunt alături de noi”, a mai declarat preşedintele TSD Caransebeş, Diana Aninoiu

În comunicatul de presă transmis de Biroul de presa al PSD Caraş-Severin se precizează:

Acţiunea umanitară iniţiată de către TSD Caransebeş este  prima din şirul celor ce vor mai urma sub directa coordonare şi cu participarea  efectivă, alături de tineri, a noii conduceri a TSD – preşedinte Diana Aninoiu , respectiv PSD Caransebeş – preşedinte  Petru Schinteie.

Powered by Jasper Roberts - Blog