Menu

Articol

„Magii” au avut „premiera mică” la Caransebeş

Autor: 

Luni, 19 decembrie, la Cinematograful „Luna” din Caransebeş a avut loc Gala filmului „Întoarcerea Magilor”, în regia lui Ioan Cărmăzan. La eveniment au participat, pe lângă regizorul filmului, şi cei doi actori care au interpretat rolurile principale – Anca Carablais şi Nicodim Ungureanu.

Subiectul filmului, a spus Ioan Cărmăzan, este simplu: într-un sat au sosit doi magi şi, fiindcă toată lumea aşteaptă o minune, unul dintre ei a promis că va învia doi morţi. S-a făcut o listă, au fost propuşi Eminescu, Ştefan cel Mare, însă primarul a cerut să se facă o şedinţă, să vadă dacă toată lumea e de acord cu asta. „Filmul se termină cu o secvenţă de întâlnire de gradul III, undeva în vis, şi senzaţia este că uneori putem să visăm, că atunci când, la capătul drumului, începem să nu mai înţelegem, singura noastră şansă rămâne visul”, a adăugat Ioan Cărmăzan.

Regizorul a mai spus că oraşul l-a adoptat în ultima vreme, el ajungând la Caransebeş datorită lui Ioan Cojocariu, care l-a invitat în cinematograful modernizat, unde a prezentat câteva filme. „Mi-a plăcut foarte mult atmosfera, mi-a plăcut foarte tare oraşul, nu ştiam că municipiul acesta ascunde atâtea lucruri interesante, m-am îndrăgostit de oraş şi de lumea de aici, şi am venit special cu acest film, după premiera de la Bucureşti, Caransebeşul fiind primul oraş unde l-am adus, deşi am avut la dispoziţie o lungă listă de propuneri”, a mai spus Ioan Cărmăzan, subliniind faptul că, din punctul său de vedere, Caransebeşul va fi viitoarea capitală a judeţului Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog