Menu

Articol

2016, anul în care politicienii cărășeni vor face multe drumuri la tribunal

Pentru unii politicieni din Caraș-Severin, anul 2016 a început în forță, dar nu la locul de multă, ci în sălile de judecată, unde sunt cercetați ori judecați în dosare penale. Iar anul se anunță lung și, cine știe, cu multe surprize. Cei dintâi politiciani care a ajuns în fața magistraților au fost Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, și fostul vicepreședinte al CJ, Ionesie Ghiorghioni. Frunzăverde s-a prezentat la Tribunalul Caraș-Severin de două ori până acum: în 12 ianuarie, când s-a amânat judecarea cauzei, și în 14 ianuarie, prilej cu care fostul ministru, prim-vicepreședinte al PDL și vicepreședinte PNL a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, în deja celebrul Dosar al alegerilor prezidențiale din 2014.

Tot de două ori s-a prezentat în instanță și Ionesie Ghiorghioni, o dată la Curtea de Apel Timișoara, în 12 ianuarie, și o dată la Tribunalul Caraș-Severin, unde a primit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 2 luni, în același dosar al alegerilor.

Cei doi vor mai fi o dată prezenți la Curte, unde se judecă contestația la pedepsele date de Tribunalul Caraș-Severin, cu un „bonus“ pentru Ghiorghioni, care va avea un nou termen în luna februarie, la Curtea de Apel Timișoara, într-un alt dosar,  în care a fost condamnat pentru luare de mită.

Mihai Stepanescu, fostul primar al  Reşiţei, trimis în judecată pentru fapte de corupție, va mai avea în februarie un drum de făcut la Curtea de Apel Timișoara, atunci când îi expiră perioada arestului la domiciliu.

Și primarul Băilor Herculane, Nicuşor Vasilescu, suspendat din funcție pentru abuz în serviciu, va trebui să mai treacă în februarie pe la Tribunalul Caraş-Severin, întrucât îi expiră măsura controlului judiciar luată pe o perioadă de 60 zile.

Primarul bătăuș al comunei Domașnea, Petru Lorinț, are și el termen în instanță, într-un proces în care este acuzat loviri și alte violențe.

Chiar dacă se află închis și condamnat în alte dosare, fostul director al APIA Caraș-Severin, Romică Anculia, va ajunge și el februarie în fața magistraților Tribunalului Arad, pentru luare de mită.

Urmează un grup foști și actuali politicieni care au probleme cu Agenția Națională pentru Integritate (ANI).

Dintre aceștia se remarcă deputatul Ion Mocioalcă, președinte al PSD Caraș-Severin, care are calitatea de reclamant în procesul cu ANI, la Tribunalul Caraş-Severin.

Viceprimarul orașului Oțelu Roșu, Dragoş Enache, are și el proces cu ANI, dar la Curtea de Apel Timişoara.

Nici fostul primar al comunei Cornereva, Ștefan Ioan Lozici, nu e scutit de proces cu cu ANI. A făcut recurs şi urmează să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Tot la Înalta Curte de Casație și Justiție va ajunge și primarul din Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu.

În fine, proces cu ANI are și managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Dumitru Secășan. Acesta a făcut recurs, iar cauza  urmează să se judece la ICCS.

Powered by Jasper Roberts - Blog