O companie aeriană din Australia interzice angajaţilor săi să folosească termenii de „mamă” „tată” „soţ” şi „soţie” care, cică, ar fi ofensatoare pentru comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali). Mai adecvat ar fi să apeleze la cuvinte gen „părinţi” sau „partener”, care ar exprima mai corect relaţia dintre două persoane care se iubesc altfel decât ar fi normal să o facă.
Compania aeriană este o ferventă susţinătoare a drepturilor minorităţii sexuale, iar în Australia, la sfârşitul anului trecut, a fost votată legea căsătoriilor între persoanele de acelaşi gen. Mai mult de atât, preşedintele companiei consideră că şi cuvântul „preşedinte” are o conotaţie discriminatorie faţă de femei, sugerând că liderii sunt doar bărbaţi. Iar asta nu-i nimic pe lângă ce a făcut guvernul canadian care, pentru a evita orice discuţie discriminatorie, a eliminat din imnul naţional toate cuvintele referitoare la bărbaţi.
„Mare e grădina ta, Doamne!” ar exclama românul, ajuns doar la faza în care îşi face cruce şi scuipă în sân atunci când vede la televizor paradele gay de la Bucureşti. Sigur, nu este exclus ca peste ani şi ani (ca semn al evoluţiei societăţii) perceptele despre comunitatea LGBT să se schimbe şi la noi. Tinerii plecaţi în lumea largă, aidoma celor care, vorba poetului, la Paris învăţau la cravată nod să facă, se vor întoarce într-o bună zi acasă să fericească norodul cu vastele lor cunoştinţe despre lume şi viaţă. Pentru unii va fi un pas normal spre civilizaţie, în timp ce pe alţii gândul îi va duce la Apocalipsă, la pedeapsa divină pentru păcatele noastre în această lume.
Este adevărat că nu toate popoarele din lumea asta vor fi de acord cu o astfel de abordare, că vor exista guverne cu gândire „retrogradă”, conservatoare, plecând de la tradiţie ori de la învăţăturile biblice. Dar tot la fel de bine, să nu ne surprindă faptul dacă într-o bună zi vom constata că unii vor lua măsuri cel puţin îndrăzneţe, dacă nu chiar bizare, aşa cum se întâmplă în Malta acolo unde, cel puţin în paşapoarte, a apărut un nou gen de persoane, care nu este nici masculin, nici feminin, ci „X”, la cererea persoanei respective. De unde am putea trage concluzia că Adam şi Eva nu au fost singuri pe pământ atunci când s-au apucat să facă copii, lucru pe care îl aflăm astăzi, mai mult sau mai puţin surprinşi, în funcţie de capacitatea noastră de a cunoaşte aceste evoluţii şi toleranţa la astfel de schimbări epocale.