Menu

Articol

Afaceristul Zaharia „Zache“ Ghimboaşă merge la puşcărie!

Unul dintre cei mai mari țepari din Caraș-Severin a fost condamnat la 4 ani de închisoare de către instanța Tribunalului Caraș-Severin. Zaharia Ghimboașă, cunoscut sub numele de Zache, nu a mai reușit să-i impresioneze pe judecători, aceștia condamnându-l pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Ghimboașă se ocupa cu exploatarea lemnului din pădurile județului, însă renumele de „țepar“ trecuse dincolo de limitele județului, dovadă fiind dosarele penale pe care le avea pe la alte instanțe din țară.

Totodată, inculpatul a fost condamnat și la o pedeapsa de 3  ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în formă continuată, iar în baza art.16, alin.1, lit. A Cod procedură penală, instanța l-a achitat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, inculpatul urmând să execute pedeapsa contopită, aceea de patru ani de închisoare. Din această pedeapsă se deduce durata reţinerii şi a arestării preventive, începând cu data de 7 august 2014 şi până la 28 ianuarie 2015.

Prin soluția dată, se interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art.64 lit.a-c Cod penal, cu excepţia dreptului de a alege. Ca pedeapsă complementară, lui Zaharia Ghimboașă i se interzic drepturile de a ocupa una dintre funcțiile de: asociat, administrator, director sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Instanța Tribunalului Caraș-Severin a admis acţiunea civilă exercitată de partea civilă ANAF – Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, A.J.F.P. Caraş – Severin şi a obligat inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Ropal Industry SRL la plata sumei de 1.678.565 lei reprezentând prejudiciul adus bugetului general consolidat, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii - majorari, penalitati, dobanzi - care se vor calcula de la data efectuării fiecărei plăţi şi până la data plăţii integrale a creanţei principale.

Soluția de ieri a magistraților Tribunalului Caraș-Severin poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
 

Powered by Jasper Roberts - Blog