Agenția Națională de Integritate (ANI) a identificat doi manageri de spitale din Caraș-Severin ca fiind incompatibili, deoarece au ocupat mai multe funcții în același timp, lucru interzis de lege. Este vorba de Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, și Alin Marius Mihăiescu, cel care conduce Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu.
Referitor la managerul spitalului de la Oțelu Roșu, în comunicatul de presă al ANI se arată: „Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 30 august 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de manager, și funcția de administrator al S.C. PACK-MONACO S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și b) din Legea nr. 95/2006. Mihăiescu Marius Alin a fost numit în funcția de manager interimar al Spitalului Orășenesc Oțelu-Roșu la data de 30 august 2012, iar, începând cu data de 03 decembrie 2012, deține funcția de manager al spitalului. De asemenea, începând cu data de 05 decembrie 2007, persoana evaluată deține și funcția de administrator al S.C. PACK-MONACO S.R.L“.
În privința lui Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, ANI a reținut următoarele: „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 octombrie 2009 – 12 august 2014, întrucât a deținut, simultan cu funcția de manager, și calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local Reșița și a obținut venituri de natură salarială de la Aquacaraș S.A., Piețe Reșița S.R.L. și Asociația Dezvoltatorilor Intercomunitari – Intercom Deșeuri Caraș-Severin (în calitate de reprezentant în Adunarea generală a acționarilor, în Consiliul de administrație, în Comitetul de direcție și în Comisia de cenzori, potrivit fișelor fiscale aferente), încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006”.
Dumitru Secășan a deținut funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Reșița în perioada 30 octombrie 2009 – 01 decembrie 2010, iar, începând cu data de 01 decembrie 2010, deține funcția de manager al spitalului. De asemenea, în perioada 19 iunie 2008 – 12 august 2014, persoana evaluată a deținut și funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local Reșița.
Potrivit legii, „Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.