Menu

Articol

Atelier de scriere creativă la Reşiţa. Ce scriu, cum scriu şi ce citesc elevii

Autor: 

La Biblioteca Colegiului Naţional „Mircea Eliade” din Reşiţa, ieri a avut loc un „Atelier de scriere creativă”, organizat de Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Caraş-Sevein, având ca partener Colegiul „Mircea Eliade”, cu participarea poetului Cristian Bistriceanu şi, desigur, a elevilor din liceu. În deschidere, profesoara Gheorghiţă Fercea a vorbit despre importanţa proiectelor de educaţie în şcoală.

Cristian Bistriceanu le-a dat elevilor diferite teme, pe care aceştia au brodat fragmente literare, după pricepere şi imaginaţie. Apoi, textele elevilor au fost citite şi dezbătute din perspectivă literară. A urmat o discuţie despre cărţile citite, despre „ce citim” şi „de ce citim”. Conform lui Cristian Bistriceanu, tinerii de astăzi citesc mai ales literatură americană contemporană, înscrisă în curentul aşa-zis „Young Lit”, mai citesc şi literatură fantastică, tot americană, aventură. Printre aceştia mai apare şi câte un elev care citeşte clasici. Risti Bistricianu l-a descoperit pe acel elev, o fată care citeşte Dostoievski.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Educaţie prin cultură cu tineri şi pentru tineri”, încheiat între Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Caraş-Sevein (Angelica Herac) şi Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Reşiţa (prof. Adela Schindler).

Powered by Jasper Roberts - Blog