Miercuri, 24 iunie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, cu sprijinul BCCO Timişoara, IPJ Caraş-Severin, IJJ Caraş-Severin și DIPI au efectuat un număr 13 percheziţii domiciliare pe raza județului Caraş-Severin, cele mai multe fiind în Caransebeș și Reșița. Au fost vizați membrii unui grup infracțional organizat, specializat în trafic cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 50 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive şi mai multe mijloace de probă.
„Din cercetări a reieşit că, în cursul anilor 2014 - 2015, membrii grupului infracțional organizat ar fi comercializat, pe raza județului Caraş-Severin, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe care le-ar fi procurarat direct, prin intermediul internetului.
Au fost puse în executare șapte mandate de aducere iar, împotriva a cinci dintre persoanele bănuite a fost dispusă, prin ordonanţă, măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă“ se arată în comunicatul de presă al IPJ Caraș-Severin.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, în formă continuată.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.
UPDATE, ora 20.30 =============
Tribunalul Caras-Severin a respins solicitarea procurorilor DIICOT de arestare a patru dintre traficanții de etnobotanice, aceștia urmând să fie cercetați sub control judiciar. Trei dintre ei sunt din Caransebeș, iar al patrulea locuiește în Reșița. Procurorii DIICOT au la dispoziție 48 de ore pentru a ataca sentința Tribunalului Caraș-Severin.