Chiar dacă este sub media pe țară, rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat în Caraș-Severin este superioară celei din 2013, când aceasta se situa la 44 %, dar și celei consemnată în 2014, când a fost de 51%. Este greu de spus dacă absolvenții au fost mai bine pregătiți ori dacă subiectele s-au dovedit mai accesibile față de alți ani.
Cert este că în Caraș-Severin există un liceu, Teologic Baptist, din Reșița, unde au promovat toți absolvenții înscriși, dar și un liceu tehnologic, cel din Prigor, unde nici un elev nu a reușit să obțină media izbăvitoare de 6.
În partea de jos a statisticei se situează Colegiul „Sf. Dimitrie“ Teregova, cu 6% promovabilitate, Liceul Tehnologic „Mihai Novac“ Oravița, cu o rată a promovării de 11%, Colegiul Tehnic Reșița și Colegiul Tehnic „Decebal“ Caransebeş, cu rezultate asemănătoare.
La polul opus găsim unități de elită pentru învățământul cărășan: Colegiul Național „Traian Lalescu“ – cu 93,75%, Liceul „Traian Doda“ din Caransebeș – 85,84%, Liceul Pedagogic „CD LOGA“ – 83,70% și Liceul de Arte „Sabina Păuța“ Reșița – 81,82 % promovabilitate. Peste 80% au înregistrat și absolvenții Colegiului Național „Mircea Eliade“ și Liceului Teoretic „Traian Vuia“, ambele din Reșița.