În cadrul competențelor stabilite, Camera de Conturi a județului Caraș-Severin a desfășurat la unitățile administrativ-teritoriale, misiuni de audit financiar și de audit al performanței, precum și de audit de conformitate (control), pentru activitatea din anul 2015. De asemenea, a desfășurat acțiuni de control tematic la societăți comerciale cu capital majoritar sau integral al unităților administrativ-teritoriale.
Cu acest prilej, s-a constatat stabilirea eronată a drepturilor salariale, inclusiv a sporurilor, premiilor și a altor drepturi acordate funcționarilor publici, personalului contractual, persoanelor cu funcții de conducere și personalului care ocupă funcții de demnitate publică în cazul a unui număr de 23 unități administrativ-teritoriale.
Este vorba de calculul eronat al veniturilor salariale la primăriile: Păltiniș (19 mii lei), Bucoșnița (13 mii lei) și Bănia (3 mii lei) și de includerea în salariul de bază a unor sporuri care nu îndeplinesc condiții de legalitate (spor de dispozitiv și spor de fidelitate) de către: primăriile din Reșița și patru ordonatori terțiari de credite (2.438 mii lei) și Slatina Timiș (7 mii lei).
Un caz mai puțin obișnuit a fost consemnat la Primăria Reșița, prin acordarea sporului pentru condiții vătămătoare de muncă, primarului și celor doi viceprimari! Este vorba de suma totală de 23 mii lei.
Totodată Camera de Conturi a constatat „revizuirea” salariilor unor angajați contrar normelor legale care reglementează salarizarea personalului din sectorul bugetar de către Spitalul Județean de Urgență Caraș-Severin - ordonator terțiar de credite al Consiliul Județean Caraș-Severin (73 mii lei), precum și acordarea, contrar normelor legale, a unor sume suplimentare membrilor echipelor de implementare a unor proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile. Cap de listă e tot Consiliul Județean Caraș-Severin (539 mii lei) urmat de primăriile Brebu (189 mii lei), Lupac (152 mii lei), Moldova Nouă (151 mii lei), Băuțar (140 mii lei), Reșița (129 mii lei), Răcășdia (103 mii lei), Ciudanovița (68 mii lei), Băile Herculane (40 mii lei) etc.
Și tot contrar normelor legale, la Reșița au fost acordate sume suplimentare (333 mii lei) membrilor echipelor administrative de implementare a unor proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile.
Mai mult, șefii bugetarilor din județ și-au permis să finanțeze din „pușculița“ instituțiilor pe care le conduceau diverse activități „recreative și de socializare“. Este vorba de plăți nelegale pentru cheful de 8 Martie (5 mii de lei) organizat de Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Caraș-Severin. Primăria Băuțar a plătit, nelegal, 4.000 de lei pentru masa festivă organizată cu ocazia ședinței consiliului local din luna decembrie 2014, la fel cum au procedat primăriile din Moldova Nouă (14 mii de lei) și Socol (5.000 de lei), pentru festivități similare.
Alte plăți nelegale se referă la achiziționarea unor pachete dulciuri pentru sărbătorile de iarnă, ce au fost acordate personalului didactic și nedidactic, personalului auxiliar, abatere constatată la Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Hațeg” - ordonator terțiar de credite al Primăriei Mehadia (2 mii lei).