Menu

Articol

Canalizarea Reșiței a fost din nou „îngenuncheată“ de o ploaie de vară

Zona Universalul Vechi

Pentru ca Reșița să fie cucerită, nu e nevoie nici de armament de ultima generație, nici de blocadă economică (că oricum economia e terminată de mult) și nici măcar de înfometare, pentru că ar trece prea mult timp până s-ar termina proviziile din frigidere și cămări. În schimb, o ploaie de vară, însoțită de furtună, îngenunchează orașul în mai puțin de două ore.

Așa cum s-a întâmplat astăzi la prânz când, peste Reșița s-au adunat nori negri, scuturând o ploaie torențială, însoțită, pe alocuri, de grindină. A plouat timp de o oră și jumătate, adunându-se în jur de 35 de litri pe metru pătrat. Rețeau de canalizare a făcut față cu greu, dar au existat și situații în care totul a fost dat peste cap, gurile de canal nereușind să preia volumul mare de apă.

Cum se întâmplă de obicei, în cel puțin două zone din oraș circulația autovehiculelor a fost, la început îngreunată, apoi blocată. În Lunca Pomostului, la Poliție, fiind deviată prin Moroasa, dar și la pasajul subteran de la TMK. Apa din pasaj a depășit jumătate de metru, ceea ce a dus la ambuteiaje de-o parte și de alta a pasajului.

În zona Muncitoresc au fost inundate curți și case, pompierii fiind solicitați să intervină cu motopompele.

În comunicatul de presă al ISU Caraș-Severin se arată: „În urma ploii torenţiale (30-35l/mp) care a căzut astăzi în judeţul Caraş-Severin, în aproximativ o oră, în municipiul Reşiţa au fost inundate un număr de 19 străzi, 7 case, 14 curţi şi 4 beciuri.   Circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate pe aceste străzi, iar Pasajul TMK a fost blocat din cauza acumulării de apă. Echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin au acţionat pentru evacuarea apei din case cu ajutorul motopompelor şi continuă intervenţiile pentru evacuarea apei din curţi şi beciuri“.

Judeţul nostru rămâne sub avertizare hidrologică, cod portocaliu, până la ora 24.00, având în vedere că se estimează scurgeri de pe versanţi, torenţi, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici şi bazinele hidrografice ale râurilor Bârzava, Pogăniş, Caraş, Timiş şi Bistra.

Powered by Jasper Roberts - Blog