Astăzi, 30 noiembrie este ultima zi în care reşiţenii pot să participe la acţiunea Primăriei Reșița. „Ne citim şi peste 100 de ani“. Cei care doresc să transmită printr-o scrisoare de câteva rânduri un gând, o trăire, un sentiment un sfat o realizare, o dezamăgire, un plan de viitor, o viziune asupra României şi Reşiţei lor, sunt aşteptaţi să depună aceste scrisori în urna amplasată în holul primăriei, acestea urmând a fi închise într-o „capsulă a timpului” ce va fi îngropată în Centrul Civic al municipiului, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Centenar.
Reprezentanţii administraţiei locale spun că până în momentul de faţă oamenii de cultură, sportivi, artiști, personalități ale orașului dar și simpli cetățeni care și-au pus gândurile pe hârtie, cu onestitate și bună-credință și ni le-au transmis, prin intermediul internetului sau prin scrisori.
”Îmi doresc ca Reșița să rămână un nucleu important în sportul românesc, o adevărată ”fabrică de campioni” (...) Am învățat să nu uit de unde am plecat și de aceea spun din suflet: Mulțumesc, Reșița! Te iubesc!”, ne-a transmis gimnastul Marius Tobă.
” Sper ca voi, cei care acum deschideți această cutie a timpului să iubiți munții, apele și mai presus Reșița, mai mult decât am putut-o face noi”, a transmis dirijorul Cosmin P. Morariu.
”Mi-aș dori ca oamenii să-și fi găsit din nou timp să caute frumosul, să-l facă și să trăiască cu el”, ne-a scris pictorul și graficianul Petru Galiș.
”Vă doresc să conduceți cu atenție! Și mașinile și țara!”, transmite pilotul auto Lucien Hora, multiplu campion național.
”Peste 100 de ani, aș vrea să se știe ca eu, azi, în 2018, la Reșița, în Banatul de Munte, nu mi-am pierdut credința, încrederea și speranța.”, scrie Nicoleta Marcu, învățătoare.
”Să ai grijă de Reșița și să o iubești! Eu am făcut tot ce am putut pentru ea, acum e rândul tău!” – Gligor Mădălina – 17 ani, elevă, voluntar.
”Să fim mai solidari unii cu alții, mai omenoși față de semenii noștri” – familia Ivan.
Pe lângă scrisori, au fost reșițeni care au lăsat în „capsula timpului” cărți poștale, fotografii și chiar bancnote de 1 leu.