Miercuri, 5 iulie, a avut loc inaugurarea Centrului de Asistenţă Familială şi Integrare Socială „Elohi”, situat în cartierul caransebeşean Jupa. La eveniment au luat parte reprezentanţi ai Asociaţiei Jesus Christ Living Hope Ministry, printre aceştia numărându-se preşedintele Charles Nzekwe şi vicepreşedintele Daniel Jurca, managerul de proiect Eliza Cocârţău, Andrew Turner, managerul TMD Friction, şi Daniela Sandu, director financiar al societăţii, Joe Miller, preşedintele Fundaţiei Bethel Fellowship Mission, cea care a trimis voluntari ce au ridicat în roşu clădirile, Masahiro Murakami, din partea Nishimbo Group Company, precum şi membri ai unor fundaţii şi asociaţii din Caransebeş şi Reşiţa, administraţia locală fiind reprezentată de primarul Felix Borcean şi viceprimarul Marius Isac.
După tăierea panglicii inaugurale, reprezentanţii principalilor artizani ai acestui Centru au introdus în Capsula timpului, care a fost îngropată în curtea acestui minicartier al municipiului Caransebeş, diverse obiecte simbolice.
„Este un moment extraordinar pentru toată comunitatea din Caransebeş şi cred că şi pentru cei care au fost implicaţi în acest proiect deosebit, unul social, pe care firma aceasta dragă nouă tuturor, TMD Friction, îl face pentru Caransebeş, şi nu este singurul lucru de acest gen, a declarat primarul Felix Borcean. Bineînţeles că mulţumirile noastre nu se îndreaptă doar către această societate, ci şi către cei care au lucrat efectiv în acest proiect, către cei care s-au implicat în el, şi aici aş menţiona Asociaţia Jesus Christ Living Hope Ministry. De asemenea, trebuie să recunosc în mod deosebit calitatea construcţiilor, lucrările fiind executate de voluntari, dar şi de muncitori specializaţi, şi spre ei mergând mulţumirile noastre. Vă mulţumesc încă o dată tuturor şi sper ca aceste proiecte să aibă continuitate în municipiul nostru”.
Reprezentantul Grupului Nishimbo, Masahiro Murakami, a vorbit despre faptul că aceasta este prima sa vizită la TMD Friction România, simţindu-se onorat să participe la un eveniment de o asemenea importanţă. „Grupul Nishimbo crede cu tărie că companiile din cadrul său trebuie să se implice şi în proiecte din domeniul social. Ne dorim ca, prin misiunea noastră, să contribuim activ la dezvoltarea comunităţii. Suntem bucuroşi că acelaşi ţel, de a participa la activităţile comunitare, îl au şi autorităţile locale, precum şi toţi ceilalţi care au fost implicaţi în acest proiect, unul prin care câteva familii tinere vor avea o altfel de viaţă de acum încolo, şi un viitor mai luminos în faţa lor. Obiectul pe care l-am aşezat în Capsula timpului reprezintă o plăcuţă de frână, simbolul activităţii noastre în România, iar alături am introdus un minipergament pe care este trecut istoricul companiei noastre de aici, din Caransebeş. Peste ani, când copiii care beneficiază de acest proiect poate vor deschide această capsulă, vor înţelege că TMD Friction a pus piatra de temelie pentru viitorul lor”, a spus Masahiro Murakami.
Joe Miller a vorbit despre faptul că, pentru fundaţia sa, a fost un prilej deosebit să participe la acest important proiect. „Fiul meu Joseph, prezent şi el aici, reprezintă compania de construcţii din Statele Unite, el fiind cel care a răspuns de recrutarea muncitorilor şi a voluntarilor care au venit din SUA şi Canada, care au sprijinit această iniţiativă. Este uimitor pentru mine să văd cum a putut să prindă viaţă acest proiect, prin efortul combinat al mai multor oameni care au lucrat împreună”.
„Un om poate avea o viziune, dar fără a se bucura de ajutor, sau poate avea ajutor, dar să nu aibă o viziune. Echipa Jesus Christ Living Hope Ministry a avut această viziune de la Dumnezeu, iar TMD Friction, Primăria Caransebeş şi Bethel Fellowship Mission au venit să sprijine viziunea noastră, în aşa fel încât astăzi, aici, ea să devină realitate”, a spus Charles Nzekwe.
După îngroparea Capsulei timpului şi arborarea pe catargele din curtea centrului a drapelelor României, Japoniei şi Statelor Unite ale Americii, moment însoţit de intonarea imnurilor naţionale ale celor trei ţări, cei prezenţi au vizitat apartamentele în care, deja, locuiesc cetăţenii care au fost selecţionaţi să facă parte din acest proiect, pe o perioadă de 5 ani.
La acest proiect, Primăria Municipiului Caransebeş a contribuit cu terenul pe care s-a construit acest complex, punând la dispoziţie, prin proiectanţi şi muncitori, reţeaua de canalizare şi reţeaua electrică, asfaltând, în doar două zile, şi drumul de acces de la şoseaua principală până la Centru. Edilul-şef al municipiului a ţinut să precizeze că senatorul Marcel Vela, fostul primar al Caransebeşului şi cel care a creionat, împreună cu partenerii, acest minicartier, ar fi dorit să participe la această festivitate, însă a fost reţinut cu probleme parlamentare la Bucureşti. „El le transmite tuturor salutul său, dorind, la fel ca şi mine, să continuăm aceste proiecte şi cu alte firme care activează în oraş”, a mai adăugat Felix Borcean.