Consilierii judeţeni au aprobat, în ultima şedinţă ordinară, proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi taxelor speciale pentru activităţi sau servicii prestate de direcţiile din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru anul 2019.
Este vorba de tot felul de taxe, de la eliberarea certificatelor, avizelor autorizaţiilor, continuând cu cele percepute pentru serviciile de transport ori lucrări în zona drumurilor judeţene şi până la cele de prestare a unor activităţi artistice.
Astfel, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, unde manager este Ioan Benga, închiriază, pe zi, un costum popular (spălat şi călcalt, n.r.) cu 25 de lei bucata, un instrument muzical/zi, cu doar 5 lei, iar o staţie de amplificare cu 300 de lei pe eveniment. O înregistrare video pleacă de la 400 de lei pe oră şi ajunge la 900, respectiv 1.300 de lei pentru trei şi patru ore. Pentru plăcerea sufletului, închirierea Orchestrei „Virtuozii Semenicului”, cu Petrivă Viţa şi trupa lui, costă 2.500 de lei de eveniment, cu mult mai puţin ca în cazul unei cântări la nuntă sau botez.
Tarife scumpe sunt percepute în cazul utilizării spaţiilor aflate în cadrul Sălii Polivalente. Taxele pleacă de la 100 de lei/oră, pentru închirierea sălii de conferinţe de la parter, până la 2.500 de lei/spectacol. Sala de conferinţă de la etaj costă 400, 800 şi 1.400 de lei pentru 4 ore, o zi şi două zile de închiriere. Sauna şi bazinul de refacere costă 200 lei/oră, închirierea foaierului-500 lei/4 ore şi 1.000 de lei/zi, a sălii de protocol-750 de lei/zi.
Teatrul de Vest este mai puţin pretenţios când vine vorba de închirieri. Un reflector se închiriază cu 20 de lei pe ora şi 80 de lei pe toată ziua, un costum – 10 lei/zi, o maşină de făcut fum cu 30 de lei pe oră, respectiv 100 de lei pe zi.