Arhitectul reşiţean Dan Cincu a desenat pe vitrina unui local din municipiu o şaradă, care a stârnit curiozitatea trecătorilor şi clienţilor. Şi nu mulţi au fost cei care au reuşit să dezlege ghicitoarea alcătuită din desenul ce reprezintă sculptura „Sărutul”, de Constantin Brâncuşi, străjuită de trei date calendaristice: 14.02, 19.02 şi 24.02. În ajutorul curioşilor, autorul şaradei a scris în apropiere şi: Google it!, ceea ce, presupunem, este un îndemn pentru cei care nu reuşesc să stabilească legăturile să consulte motorul de căutare Google de pe internet. Noi nu ne-am dus la Google, ci l-am întrebat direct pe autor, pe Dan Cincu: „Ce vrea să însemne alăturarea datelor calendaristice desenului ce reprezintă „Sărutul” lui Brâncuşi?”
„Luna februarie este luna iubirii! În 14 februarie este Valentine's Day, ziua îndrăgostiţilor, în 24 februarie este ziua de Dragobete, zeul iubirii. Am considerat că ideea de iubire poate fi cel mai bine de reprezentată de sculptura „Sărutul” a lui Constantin Brâncuşi, a cărui dată de naştere se află exact la mijlocul perioadei de timp dintre Valentine's Day şi Dragobete! Iată, aşa se leagă cele trei date din calendarul lunii, 14 februarie, 19 februarie şi 24 februarie, cu „Sărutul” lui Brâncuşi!”, ne-a spus arhitectul Dan Cincu.
Arhitectul ne-a mai mărturisit că în fiecare lună desenează ceva reprezentativ pentru luna respectivă a anului. De exemplu, în luna ianuarie l-a desenat pe Alexandru Ioan Cuza, lângă portretul domnitorului trecând data de 24.01, ceea ce, suntem convinşi, a fost mult mai uşor de descifrat pentru români. În viitrine, Dan Cincu a mai desenat şi monumente arhitectonice reprezentative pentru Reşiţa.
Reamintim că sculptorul Constantin Brâncuşi s-a născut în data de 19 februarie 1876, la Hobiţa, în judeţul Gorj, fiind considerat de toţi marii critici şi artişti ai lumii drept cel care a revoluţionat sculptura, intrând în conştiinţa artistică universală ca o piatră de hotar începând de la care sculptura a căpătat alte valenţe.