Consiliul Judeţean al Elevilor din Caraş-Severin a organizat în seara de vineri, 12 iunie, în Parcul Tricolorului din Reşiţa, un concert, cu scopul de a promova proiectul „Noi consumăm cultură, nu droguri”. Concertul a fost vizionat de elevi şi de peste 100 de persoane, care se aflau în parc sau în trecere. Concerte similare au fost organizate în toate oraşele din Caraş-Severin.
La aceste concerte, elevii au distribuit şi pliante privind lupta antidrog, precum şi privind festivalul de teatru care va fi organizat la toamnă sub genericul „Noi consumăm cultură, nu droguri”.
Câţiva dintre reprezentanţii instituţiilor implicate în acţiune au susţinut ieri o conferinţă de presă, în care au explicat obiectivul proiectului. Astfel, profesorul Mădălina Chiosa, de la Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa, coordonator al proiectului a declarat: „Propunerea pentru proiectul „Noi consumăm cultură, nu droguri” a venit, iniţial, din partea Consiliului Judeţean al Elevilor Caraş-Severin, care este o structură cu rol consultativ pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin. La una dintre şedinţele Consiliului Judeţean al Elevilor, la care participă, de obicei, reprezentanţi ai elevilor din toate şcolile din judeţ, elevii au propus acest proiect, pornind de la o nevoie identificată de ei: să le ofere colegilor o variantă de petrecere a timpului liber, consumând, cum au spus ei, cultură şi să nu mai apeleze astfel la alte variante de a-şi petrece timpul liber. Aceasta, mai ales că în oraş, şi nu numai la noi în oraş, şi în oraşele din judeţ, ei consideră că nu există foarte multe variante pentru tineri de a-şi petrece în mod plăcut timpul liber şi să aibă şi un caracter educativ. Aşadar, cel de la care a venit, de fapt, această propunere, Bogdan Lolescu, membru în Consiliul Elevilor a discutat cu domnul director de la teatrul din Reşiţa, domnul Vlădulescu, şi au ajuns la această propunere de proiect, pe care, apoi, au promovat-o în şcoli. Vom transmite informaţia scrisă în şcoli şi vom vedea apoi cum urmează să se desfăşoare înscrierile şi festivalul, efectiv. Pentru moment, astăzi, am început cu prima activitate de promovare, care este organizarea unui concert în aer liber, la care participă elevi din oraş. Menţionez că această activitate se desfăşoară nu numai în Reşiţa, ci în mai multe oraşe din Caraş-Severin”.
După cum declară organizatorii, festivalul de teatru al elevilor din Caraş-Severin va avea loc, cel mai probabil, în luna octombrie, a.c., iar la festival vor putea participa trupe de teatru din toate liceele şi şcolile gimnaziale din judeţ. Va fi interpretată o singură piesă, „O scrisoare pierdută”, de I. L. Caragiale, însă, rescrisă de elevi în diferite viziuni, astfel încât acţiunea să se petreacă în prezent. Festivalul va fi concurs, cele mai bune trupe urmând să fie premiate.