Prima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, de după constituire, a început cu un conflict politic, chiar de la stabilirea ordinii de zi. Liberalul Marcel Vela a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre referitor la „încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al domnului Ion Marcel Vela”, întrucât el şi-a retras demisia. Conform procedurii, scoaterea punctului de pe ordinea de zi trebuia votată în plen. Însă punctul de vedere al secretarului Consiliului Judeţean, Darian Ciobanu, susţinut şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, şi de grupul PSD, a fost că acei consilieri care şi-au înaintat demisiile nu mai pot vota.
Liberalii, în frunte cu Marcel Vela şi Valeria Schelean-Şomfelean, au susţinut că până când nu se ia o hotărâre în plen, prin vot, aceştia sunt membri de drept ai Consiliului Judeţean, fiind validaţi şi cu jurământul depus. În ciuda faptului că preşedintele Hurduzeu şi secretarul Ciobanu au stabilit că demisionarii nu mai pot vota, aceştia, totuşi, au votat şi voturile lor au fost numărate. Inutil pentru liberali, fiindcă alianţa PSD-PMP, plus Mihai Bona de la UNPR, având majoritatea, a votat împotriva scoaterii de pe ordinea de zi a proiectului privind încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Vela. Aşa că proiectul a rămas pe ordinea de zi. Menţionăm că a lipsit de la şedinţă consiliera PSD Lenuţa Ciurel.
Toate aceste „parlamentări” au durat mai mult de o jumătate de oră. În acest timp, PSD-iştii, în frunte cu Hurduzeu şi Ion Spânu, i-au acuzat pe liberali că se joacă de-a demisiile. „După jocul de-a constituirea, urmează joaca de-a demisia!”, a spus Silviu Hurduzeu. În schimb, Marcel Vela a încercat să-şi justifice revenirea asupra demisiei prin faptul că vrea să susţină Consiliul Judeţean şi vrea să susţină implementarea unei investiţii turistice, care ar fi în pericol să nu se facă în absenţa sa. Aceasta din cauză că unul dintre promotorii investiţiei, Romeo Dunca, s-a arătat dezamăgit de faptul că judeţul este condus de PSD-işti şi nu mai are încredere să îl determine pe partenerul din Turcia să investească în zona turistică Muntele Mic. Vela a spus că îşi arată disponibilitatea ca, din opoziţie, să susţină investiţia. Acesta ar fi principalul motiv pentru care Marcel Vela şi-a retras, ieri, demisia şi vrea să rămână în Consiliul Judeţean.
Stabilindu-se ordinea de zi aşa cum au dorit PSD+PMP+Mihai Bona, s-a trecut la votarea încetării mandatelor consilierilor demisionari şi înlocuirea acestora cu următorii de pe listă. Din Consiliul Judeţean au fost scoşi social-democraţii Ion Mocioalcă şi Ilie Iova, în locul lor fiind validaţi - atât de comisia de validare, cât şi prin votul consilierilor, în unanimitate - Petru Borduz şi Mihaela Popovici. Aceştia au depus jurământul.
PSD-iştii l-au scos pe Marcel Vela din Consiliul Judeţean
Apoi s-a votat proiectul de hotărâre, pe care liberalii au vrut să-l retragă, privind încetarea mandatului lui Marcel Vela. Grupul PSD+PMP+Mihai Bona a votat pentru eliminarea lui Marcel Vela, iar grupul PNL împotrivă, adică pentru rămânerea lui Vela în Consiliu. Consilierul PMP Paul Purea s-a abţinut. Astfel, cu 15 voturi pentru încetarea mandatului, 12 împotrivă şi cu o abţinere, Marcel Vela a fost scos din Consiliul Judeţean Caraş-Severin.
După vot, liberalii au anunţat că vor contesta hotărârea în instanţă şi au părăsit şedinţa. Fără cvorum, şedinţa a fost suspendată.
Pe hol, liberalii au mai spus că nu se vor mai prezenta la şedinţele Consiliului Judeţean, până când instanţa nu se va pronunţa asupra contestaţiei. Dacă soluţia instanţei va întârzia mai mult de trei luni, vor veni la a treia şedinţă, ca să nu fie daţi afară prin efectul legii care spune că la trei absenţe consecutive nemotivate consilierii sunt excluşi din Consiliul Judeţean.
Rămâneţi pe ARGUMENT, vom reveni cu declaraţiile lui Marcel Vela şi Silviu Hurduzeu.