Încă de la lansarea din acest an al programului „Lâna 2019”, reprezentanţii Direcţiei Agricole Caraş-Severin au dat startul unei campanii de informare a crescătorilor de ovine prin intermediul căreia informația ajunge direct, prin discuții de la om la om. Liviu Munteanu, purtătorul de cuvânt al DAJ spune că până în momentul de faţă „biroul mobil” a ajuns în Valea Bistrei, Glimboca, Obreja, Turnu Ruieni, Zorlențu Mare, Forotic, Ticvaniu Mare, Vărădia, Greoni, Grădinari şi Bănia.
„Rolul specialistului este determinant. El prezintă legea, modalitățile de aplicare a ei și îndrumă direct pe fermier, pentru a beneficia de drepturile ce i se cuvin. Noi venim la el acasă, îi punem în mână instrumentele legale și îl ajutăm să ia banii. Deja avem crescători înscrişi şi sperăm ca numărul lor să crească în următoarea perioadă”, a mai spus Munteanu.
Reamintim faptul că data limită de înscriere în acest program este 28 martie 2019, inclusiv, iar perioada de cerere în care producția de lână poate fi valorificată este între 29 martie-30 septembrie 2019, inclusiv.
Solicitanţii înregistraţi în Registrul unic au obligaţia de a depune la Direcțiile Agricole Județene documentele justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute până la 1 noiembrie 2019, inclusiv. Comercializarea lânii se realizează către un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii, direct sau printr-un intermediar, care are încheiat un contract de livrare lână cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii.