Grădiniţa PP7 de pe strada Petru Maior din Reşiţa, situată, aproximativ, vizavi de biserica sârbească din Moroasa, a fost construită de UCM Reşiţa, pe vremea în care uzina era a întregului popor. Pe atunci, uzinele reşiţene, cu oamenii muncii din ele, construiau socialismul, grădiniţe, case de cultură, stadioane, fiindcă de ele beneficiau tot oamenii muncii. După 1990, s-a schimbat treaba, UCM Reşiţa nu mai era a oamenilor muncii, a devenit societate comercială cu capital de stat şi a avut soarta aproape a tuturor firmelor de stat din România. Adică a lucrat pe stoc şi a acumulat datorii. Apoi, în 2003, uzina a fost vândută unei firme elveţiene.
Nu mai reiau toată povestea, e lungă şi complicată, nu vreau să supăr pe nimeni, cu atât mai puţin pe angajaţii (şi aşa supăraţi) ai uzinei. Doar (re)amintesc ceea ce însăşi administratorul judiciar al UCM Reşiţa, Remus Borza, a declarat public, şi anume că firma elveţiană: „...nu există, e o invenţie, o cutie poştală”!
Aşadar, în prezent, Grădiniţa PP7 aparţine unei „cutii poştale” sau, dacă vreţi, este o „grădiniţă elveţiană”, întrucât aparţine unui consorţiu elveţian din acea cutie. Pentru ca preşcolarii să poată învâţa poezii şi cântecele, să se joace, să doarmă şi să mănânce în grădinţa cu program prelungit din Moroasa, reşiţenii plătesc suma de 7.000 de euro pe lună, pentru chirie.
Astăzi, Consiliul local Reşiţa, întrunit în „şedinţă de îndată”, a aprobat prelungirea contractului cu uzina reşiţeană pentru încă un an.
În actul adiţional la contractul de închiriere (contract încheiat în data de 1 noiembrie 2011) se specifică la Art. 1:
„Se prelungeşte durata contractului pe o perioadă de 1 (unu) an, începând cu data de 01.11.2016 până la data de 31.10.2017”. Celelalte prevederi ale contractului de închiriere rămân neschimbate.
Consiliul Local Reşiţa şi primarul Ioan Popa au fost nevoiţi să prelungească acest contract, altfel, copiii oamenilor muncii ar fi fost scoşi din Grădiniţa PP7, care nu mai este a „oamenilor muncii”, ci, este „elveţiană”. Pentru cele 12 luni de contract, reşiţenii vor plăti 84.000 de euro. Şi, probabil, după un an, contractul se va prelungi din nou.