Menu

Articol

Daniel Miloş: „În urma verificărilor efectuate nu s-au constatat neconformități majore“

Daniel Miloş

În cadrul şedinţei de ieri, 22 februarie, a Colegiului Prefectural, Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică, Daniel Miloş, a prezentat un raport cu privire la situaţia furnizorilor publici şi privaţi de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.

La sfârşitul anului trecut au fost efectuate câteva controale în urma cărora au fost verificate, printre altele, aspecte ce privesc funcţionarea ambulanțelor autorizate, precum și existența altor ambulanțe cu care operează respectivii furnizori privați pe teritoriul județului, dotările acestora, menținerea condițiilor igienico-sanitare adecvate, atât în ambulanțe, cât și în spațiile de depozitare/manipulare a medicamentelor/materialelor sanitare.

Conform datelor prezentate, la nivelul județului Caraș Severin operează următorii furnizori publici și privați de servicii de asistență medicală de urgență prespitalicească Serviciul Județean de Ambulanță, Asociația Reșița Europeană, SC Extrans Medical SRL, SC Rațional Trans-Med SRL, SC Med Consult BY DS SRL.

„Serviciul Județean de Ambulanță Reșița este principalul furnizor de asistență medicală de urgență prespitalicească din județ și singurul care efectuează transferul interclinic al pacientului critic. Funcționează cu un număr de 39 de ambulanțe –tip C -3 unități, tip A ( A1 și A2) -9 unități și tip B ( B1 și B2) 27 de unități. La data controlului cinci ambulanțe erau defecte, în general parcul auto al serviciului fiind îmbatrânit. Activitatea se desfășoară în zece locații, stația Reșița și substațiile Caransebeș, Băile Herculane, Oțelu-Roșu, Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bocșa, Bozovici și Domașnea, acoperind toată aria județului cu posibilitatea asigurării intervenției în timp util la apariția urgențelor medicale. În urma verificărilor efectuate nu s-au constatat neconformități majore – un aspirator mobil defect la ambulanța de la substația Anina, un telescop cap targă la ambulanța de la substația Oravița, neamenajarea corespunzătoare a spațiului de stocare temporară a deșeurilor provenite din activitatea medicală“, se arată în evaluarea prezentată.

Asociația Reșița Europeană are în dotare două ambulanțe, care funcționează în regim discontinuu la solicitare, la evenimente cultural artistice și manifestări sportive, cu echipaj medical de urgență- 1 medic și echipaj de prim ajutor , fără capacitatea de evacuare a victimei. Nu deține spațiu corespunzător de stocare temporară a deșeurilor medicale periculoase, acordandu-se un termen de 15 zile pentru amenajarea acestuia, conform prevederilor ORD MS 1226/2012. Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică spune că în momentul de faţă au fost remediate toate problemele constatate.

Powered by Jasper Roberts - Blog