Caraș-Severin este județul care se situează pe locul doi în România ca suprafață împădurită, după Suceava. În total, aproape 420.000 de hectare ceea ce reprezintă 65% din suprafața județului. Cu toate acestea, pentru al doilea an consecutiv, Direcția Silvică Caraș-Severin nu va scoate niciun brad de Crăciun la vânzare. Cei care doresc, totuși, să împodobească un brăduț pentru copii și familia sa vor trebui să meargă în supermarketurile din oraș unde, cu siguranță, vor găsi brazi aduși din Europa.
Conducerea Direcției dă vina pe procesul de uscare masivă a rășinoaselor, în special a bradului și molidului, din fondul forestier al Regiei Naționale a Pădurilor. Este posibil să mai vedem brazi în piețele din județ abia peste trei ani, când se preconizează exploatarea culturilor înființate în acest sens pe raza ocoalelor silvice din Rusca Montană, Teregova, Oțelu Roșu, Anina și Văliug.
Singurii care vor beneficia de un brad de sărbătorile de iarnă sunt cei 850 de angajați ai Direcției silvice pe care conducerea îi recompensează la sfârșit de an nu pentru că așa ar vrea, ci pentru că așa este prevăzut în contractul colectiv de muncă.