Menu

Articol

De dragul Festivalului „Scena ca o stradă”, Ionescu şi Mirea au bătut palma

Cu trei săptămâni înainte de începerea Festivalului „Scena ca o stradă”, lucrurile legate de acest eveniment  par să fi intrat în normalitate. Cel puţin aşa au lăsat să se înţeleagă cei doi „actori” principali ai festivalului: managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu, respectiv directorul festivalului, Dan Mirea.

Dincolo de partea frumoasă a festivalului, asupra căreia vom reveni, cei doi au acceptat provocarea ziariştilor şi au explicat contextul în care discuţiile contradictorii au pus, la un moment dat, sub semnul întrebării desfăşurarea festivalului.

Managerul Florin Ionescu s-a arătat chiar încântat că s-a găsit soluţia pentru continuitate: „Am avut noroc cu oameni foarte importanţi din comunitatea de aici pentru că au acceptat să finanţeze festivalul. În programul meu managerial nu era cuprins acest festival, pentru că nu e normal să-l pregăteşti în doar trei luni de la preluarea mandatului. Un festival de teatru se pregăteşte cel puţin şase luni şi nicidecum nu se face în grabă, fără o temă anume,. Am vrut să-l «împing» undeva în vară, dacă e festival de stradă se crează şi o atmosferă de stradă în acest anotimp. Nu întâmplător festivalurile se desfăşoară în lunile iunie-iulie. E foarte bine că Dan a gtăsit oamenii care susţin acest eveniment şi eu îmi doresc ca şi anul viitor să continue, căutând soluţii să-l mutăm în lunile de vară”.

Directorul festivalului, Dan Mirea, a pledat pe ideea că acest festival nu este al lui, nici al lui Ionescu, ci al Reşiţei şi al Caraş-Severinului. „Eu l-am întrebat dacă doreşte să continue festivalul. A răspuns că nu avea trecut aşa ceva în planul lui de management. I-am respectat hotărârea, însă festivalul continuă datorită unor oameni deosebiţi care nu au acceptat să facem pauză în desfăşurarea lui”.

Sigur, în mare lucrurile stau aşa, cei doi au ales această formulă de compromis care seamănă cu o poză alb-negru făcută de fotograful ambulant. Ceea ce am înţeles e că, au căutat să bată palma, să depăşească o criză ce părea la un moment dat imposibil de rezolvat. Ori, cum spunea acelaşi manager, citându-l pe  „prietenul” Shakespeare, totul este bine când se termină cu bine.

Reamintim că Festivalul „Scena ca o stradă” va avea loc în perioada 25 februarie-4 martie.

Powered by Jasper Roberts - Blog