Astăzi, de Ziua Arhivelor, dată la care s-au împlinit 185 de ani de la înființarea primelor arhive din Țara Românească, în foaierul Consiliului Județean Caraș-Severin a fost vernisată o interesantă expoziție cuprinzînd documente dintre cele mai vechi referitoare la starea civilă a unor comunități din Banatul Montan. Manifestarea a fost organizată de CJ Caraș-Severin în parteneriat cu Direcția de Evidență a Persoanei Județului Caraș-Severin și Serviciul Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale ale Romaniei.
Potrivit directorului Serviciului Arhivelor Naționale, Ovidiu Roșu, expoziția a inclus reproduceri după registrele parohiale ale botezaţilor, căsătoriţilor şi decedaţilor de la confesiunile care au existat pe raza actualului judeţ Caraş-Severin.
Între aceste documente, registre ale parohiilor romano-catolice conținând numele decedaților, datând din anul 1725, și registrul parohiilor ortodoxe cu evidența peroanelor moarte, din 1774.
Pot fi admirate registrul persoanelor botezate în parohia evanghelică Oțelu Roșu (fostul Ferdinand), 1861-1937, registrele cu persoanele decedate ori de stare civilă ale aceleiași parohii evanghelice Ferdinand, registrul botezaților de la parohia Greco-catolică Bucova, registrul cu persoanele decedate, de la parohia ortodoxă sârbă din Belobreșca, registrele cu persoanele botezate la parohia ortodoxă Armeniș și cele cu botezații parohiei ortodoxe din Goleț.
O parte dintre documentele expuse omagiază viața unor personalități precum: revoluţionarul Eftimie Murgu, protopresbiterul Nicolae Stoica de Haţeg, generalul Traian Doda, generalul Ioan Dragalina și ţăranul gazetar Petru Oancea.