Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită la Reşiţa, în Parcul Tricolorului, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, a unor cadre din armată, poliţie, jandarmi şi inspectoratul de urgenţă, în prezenţa presei locale. După o privire rotundă prin parc, putem spune că publicul reşiţean a lipsit cu desăvârşire la ceremonie. Nu a mai fost prezentă nici bunicuţa de anul trecut, care spunea că de mică i-au plăcut militarii şi că va fi acolo mereu unde sunt oamenii în uniformă, atât timp cât va trăi! Anul acesta n-a mai venit.
În schimb, autorităţile publice au fost disciplinate, au răspuns la apelul Prefectului, Matei Lupu, care a fost gazdă şi organizator. Matei Lupu a trecut în revistă plutoanele, apoi a citit discursul ministrului de interne Carmen Dan, cu privire la importanţa simbolică şi patriotică a drapelului.
Drapelul a fost scos, cu pas rar şi apăsat, de către jandarmi, din biserica ortodoxă din Parcul Tricolorului, unde a fost păstrat peste noapte şi a fost sfinţit de către preoţi. Apoi, drapelul a fost sărutat de oficialităţi şi ridicat pe catarg în timp ce s-a intonat Imnul României. Garda de onaoare, plutonul de jandarmi şi plutonul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)„Semenic” al Judeţului Caraş-Severin, au încheiat evenimentul. În acest timp, drapelul a rămas singur, în vârful catargului, părăsit până şi de vreun vântuleţ prieten, care putea să-l umfle cât de cât, să-i dea ceva măreţie.
Prefectul judeţului Caraş-SEverin, Matei Lupu, a dat o declaraţie de presă, în care a spus că Ziua Drapelului este o zi importantă, că este mulţumit de prezenţa reprezentanţilor din instituţiile deconcentrate, dar, speră ca, „de la an la an, să fie prezenţi tot mai mulţi cetăţeni la astfel de evenimente!”
Acest deziderat nu va fi greu de îndeplinit, din moment ce, astăzi, n-au fost decât oficialităţi, un pensionar cu pălărie, şi vreo zece reşiţeni cu sacoşe, care tocmai treceau prin parc, venind de la supermarket.