Menu

Articol

După patru ani de aşteptare, Centrul de Plasament „Speranţa”, din Reşiţa, beneficiază de condiţii optime

În prezenţa lui Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului judeţean Caraş-Severin, a prefectului Matei Lupu, a Elenei Amzoi, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, şi a Elenei Solomonesc, director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severi, astăzi a fost marcată la Reşiţa finalizarea lucrărilor efectuate la Centrul de Plasament „Speranţa”.

Lucrările au demarat în urmă cu peste patru ani, însă doar acum au fost terminate, deşi ele puteau fi scurtate ca durată de executare. Este vorba de o investiţie de 3 milioane de lei, bani alocaţi de la Guvernul României prin Ministerul Muncii şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin, precum şi de Consiliul Judeţean, cu o contribuţie de 600.000 de lei.

„Într-o discuţie avută ieri, şeful Centrului «Buna Vestire», din Caransebeş, îmi mărturisea că, după ce a revenit în centru la terminarea lucrărilor de modernizare, unul dintre asistaţi, persoană adultă cu dizabilităţi, i-a spus bucuros că simte că s-a întors acasă. Pentru acea persoană, dar nu numai, «Buna Vestire» înseamnă acasă. Acelaşi lucru doresc să se întâmple şi aici, la Centrul de Plasament «Speranţa» unde banii alocaţi au avut drept scop crearea condiţiilor mai bune pentru copiii aflaţi în plasament. Nu este suficient doar ce am făcut până acum şi este nevoie şi de implicarea noastră, a celor care lucrează în acest Centru şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, pentru ca ei să se simtă cu adevărat acasă”, a spus Silviu Hurduzeu.

La rândul său, Elena Solomonesc a mărturisit: „Totul e curat, e nou, e plăcut. Ministerul Muncii și Justiției Sociale a suportat o investiție mare în cele două centre, (Caransebeş şi Reşiţa, n.r.) ele  sunt binevenite, sunt pentru confortul beneficiarilor, al copiilor. Ține de noi să le oferim grija, dragostea și atenția de care au nevoie. Condițiile materiale nu sunt niciodată suficiente, dacă nu sunt dublate de sentimentele celor care lucrează direct cu aceşti copii”.

Investiţia de Reşiţa a presupus modernizarea etajului întâi, destinat birourilor administrative, unde îşi desfăşoară activitatea și o parte a salariaţilor  DGASPC, dar şi a etajelor 2 și 3 unde sunt  dormitoarele cu trei paturi, dotate cu  baie proprie. Pe fiecare etaj se află câte o sală pentru  cursuri, o sală de sport și un centru multimedia. De asemenea, au fost modernizate cantina, bucătăria și spălătoria.

Potrivit preşedintelui CJ, cele două lucrările celor două investiţii au costat 10 milioane de lei, dintre care un milion de lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin,

Powered by Jasper Roberts - Blog