Menu

Articol

Elevii cărăşeni sunt îndemnaţi să-şi arate recunoştinţa pentru Programul „Laptele şi cornul”

Am trăit să o vedem şi pe asta! Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin consideră că dascălii din şcolile judeţului nu se implică suficient în munca educativă a elevilor, pentru a le insufla de timpuriu sentimentele de dragoste şi recunoştinţă faţă de cei care se străduiesc zi de zi, ceas de ceas, să le ofere cele mai bune condiţii de învăţat în şcoli. Cel puţin aşa se insinuează într-o Notă transmisă de un inspector şcolar la unităţile de învăţământ din judeţ, cu indicaţii preţioase şi sfaturi ce ţin de o altă epocă.

Spre deliciul situaţiei, prezentam ad litteram Nota respectivă, una agramată, demnă de un elev de clasa I-a dintr-un cătun uitat de lume, şi nicidecum de un ditamai inspectorul şcolar (care ar putea invoca faptul că nu este profesor de limba şi literatura română).

„Luând în considerare discuţiile de la întâlnirea de lucru la nivelul din cadrul Instituţiei Prefectului din data de 15 martie 2018, referitoare la măsurile educative care însoţesc distribuţia laptelui şi produselor lactate în anul şcolar 2017-2018, aşa cum sunt enunţate în Ghidul privind acordarea ajutorului financiar FEGA în cadrul pentru şcoli a României, în perioada 16.04.2018-15.06.2018 se vor desfăşura în unităţile de învăţământ din judeţul Caraş-Severin activităţi educative care însoţesc distribuţia produselor aferente Programului LAPTELE şi CORNUL. Astfel vă rugăm să completaţi formularul de mai sus până VINERI 23.03.2018. ORA 10.00!!!”

Dacă vă întrebaţi la ce fel de activităţi educative se referă domnul inspector, vă spunem noi: grădinărit, ateliere de desen, pictură, artă aplicată, decupaje, machete, confecţii din hârtie, jocuri şi concursuri!

Altfel spus, învăţământul românesc e pe calea cea bună, glorioasă şi sănătoasă, ca pe vremea comuniştilor, iar acest lucru se datorează şi „distribuţiei laptelui şi produselor lactate” în şcolile din Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog