Pentru electoratul care nu simpatizează nici stânga, nici dreapta, nici pe liberali, pesediști ori aldiști este greu de luat o decizie. În toți acești ultimi ani și unii, și alții ne-au arătat degetul mijlociu îndreptat în sus. Rând pe rând s-au perindat la guvernare și au făcut din aceasta doar ce au vrut. Au făcut pentru ei și ai lor, nu și pentru noi. De aceea, ca de fiecare dată, suntem nehotărâți. Vom merge la vot în 5 iunie, cu inima strînsă, cu convingerea, încă de pe acum, că nu vom face alegerea cea mai bună.
Mai mult ca niciodată, partidele se afișează cu o imagine șifonată de numeroasele scandaluri, acte de corupție, anchete, judecări și condamnări. Parcă niciodată fenomenul infracțional nu a fost atât de vizibil ca acum. Poate și unde DNA, DIICOT și DGA nu au avut nici mamă și nici tată când s-a pus problema să acționeze împotriva politicienilor, iar consecințele se văd. Dan Voiculescu, șeful conservatorilor, este în închisoare. Liderul PSD Liviu Dragnea are o condamnare, în celebrul dosar al „Referendumului“ de doi ani de închisoare, cu suspendare, în timp ce Gabriel Oprea, președintele UNPR, este urmărit în două dosare penale instrumentate de DNA. Nici liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu nu stă pe roze, DNA dispunând efectuarea urmăririi penale față de președintele Senatului. Pînă acum, doar șefii din prima linie ai PNL au scăpat de acuzații, nu însă la fel stau lucrurile cu alți lideri liberali importanți, precum Ludovic Orban și Andrei Chiliman, amândoi fiind urmăriți penal.
Toți o apă și-un pământ! E adevărat, în ultimul timp au apărut tot felul de partide-experiment. Care nu spun nimic în afara faptului că au fost înființate de foști liberali, pesediști, uneperiști. Mai precis, de frustrați, de cei care, din diferite motive, au pierdut prim-planul în partidele din care proveneau. Oameni de acest gen nu suportă să fie înlăturați de la putere. Să nu fie băgați în seamă la o conferință de presă ori la o chermeză. E și motivul pentru care și-au făcut partid, agățându-se cu disperare de poalele Puterii.
Și atunci, eu cine votez? Greu de răspuns la o întrebare care revine obsesiv de la Nenea Iancu încoace, semn că de fiecare dată când alegem o facem neinspirat, că să nu spun altfel.