La Tribunalul Arad, în data de 18 august, a început judecata foştilor directori ai UCM Reşiţa SA, Adrian Chebuţiu şi Coriolan Adrian Preda, precum şi a soţiei lui Chebuţiu, Lăcrămioara Chebuţiu (Isvoranu). Cei trei, conform rechizitoriului procurorilor DIICOT, sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi delapidare în formă continuată. Conform probelor din dosar, cei trei au cooperat pentru împărţirea UCM Reşiţa în mai multe societăţi comerciale, cu scopul de a le transfera în patrimoniul firmelor controlate de Chebuţiu.
Astfel au acţionat cei trei inculpaţi în cazul înfiinţării firmei Hydro Engineering SA, pe care, încălcând contractul de privatizare, au desprins-o din UCM Reşiţa SA şi, prin fals, au preluat majoritatea acţiunilor Hydro Engineering SA la firma ICE Elveţia, firmă care îi aparţinea lui Chebuţiu şi soţiei sale Lăcrămioara. Conform dezvăluirilor puterea.ro, Chebuţiu a minţit în mai multe rânduri, când s-au luat decizii în Consiliului de Administraţie al UCM Reşiţa (al cărui preşedinte era tot Chebuţiu), susţinând că firma ICE Elveţia ar fi tot o parte a INET AG (INET AG fiind acţionarul majoritar al UCM Reşiţa). A denaturat adevărul pentru ca cei din Consiliul de Administraţie să fie de acord cu transferul majorităţii acţiunilor Hydro Engineering către firma sa, ICE Elveţia.
După ce a preluat controlul asupra Hydro Engineering, Chebuţiu a căpuşat această firmă prin alte firme care îi aparţineau. Una din firmele căpuşă, care ar fi asigurat contabilitatea Hydro Engineering, a fost SC AC Management SRL Timişoara, firmă care aparţinea lui Chebuţiu, unde acesta l-a angajat pe Sorin Frunzăverde în calitate de consultant manager. Conform puterea.ro, SC AC Management SRL Timişoara a încasat 200.000 de euro pe an pentru servicii fictive de contabilitate. Din declaraţia de avere pe 2008, a lui Frunzăverde, rezultă negru pe alb că acesta, în 2007, a primit 63.000 de lei de la SC AC Management SRL Timişoara, pentru serviciul prestat de „Consultant management”. Aşadar, Frunzăverde a fost „consultant manager” în firma lui Chebuţiu, chiar în perioada în care Chebuţiu a operat transferul ilegal al Hydro Engineering sub patronatul său.
Având în vedere această colaborare cu Frunzăverde, inculpatul Chebuţiu a cerut audierea lui Frunzăverde în dosarul privind devalizarea UCM Reşiţa. „Dar şi procurorii DIICOT, şi judecătorul Tribunalului Arad, nu au luat în seamă acest detaliu şi au respins audierea de martori suplimentari propuşi de apărare”, scrie puterea.ro.
De asemenea, apărarea inculpaţilor s-a plâns judecătorului că în faza de urmărire penală a fost respinsă audierea martorilor Romeo Resiga, Doina Frunzăverde, Ecaterina Andronescu şi Sorin Frunzăverde, audiere care în opinia inculpaţilor ar fi adus mărturii care le-ar fi fost favorabile.