Menu

Articol

Fundaţia ACTIVITY a sărbătorit două decenii în slujba cărăşenilor

În această săptămână colaboratorii şi membrii Fundaţiei ACTIVITY pentru resurse umane şi dezvoltare durabilă au serbat în această săptămână 20 de activitate în noul sediul din cadrul Univerităţii „Eftimie Murgu” Reşiţa. „Grei, dar plini e satisfacţii ultimii 15 ani” spune Nadia Potocean. Fără această fundaţie, judeţul Caraş-Severin poate că nu ar fi fost atât de cunoscut, iar fără oamenii care au trecut prin colectivul ACTIVITY, tinerii din Reşiţa nu ar fi avut aşa de multe oportunităţi de petrecere a timpului liber şi de dezvoltare profesională.

Nadia Potocean, preşedinta fundaţie a petrecut mii de ore alături de tinerii extraordinari pentru a scrie proiecte extraordinare ce au primit finanţare europeană în urma cărora acum, la 20 de ani, să se poate vorbi la superlativ de cooperare transfrontalieră şi dezvoltare durabilă. Membrii fundaţiei ai ţinut să le mulţumească tutror celor care s-au implicat de-a lungul timpului, printr-un moment festiv ce a adus laolaltă invitaţi de seamă, reprezentanţi ai ONG-urilor reşiţene, ai Direcţiei pentru Cultură Caraş-Severin, dar şi ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara.

Diplomă de onoare pentru dezvoltare durabilă

Anca Lolescu, şefa BRCT Timişoara a ţinut să îi mulţumească Nadiei Potocean pentru cei 20 de ani de activitate şi a precizat faptul că rezultatele vorbesc de la sine, dar cel mai important este faptul că cei de la ACTIVITY nu au uitat niciodată crezul: „Suntem aici pentru cei ce doresc binele Pământului. Promovăm „unitatea în diversitate”. Susţinem societatea în care trăim şi, totdeauna facem un pas înainte. Suntem aici pentru cei ce doresc binele Pământului”. Mai mult decât atât Anca Lolescu i-a înmânat Nadiei Potocean o diplomă de onoare pentru resurse umane şi dezvoltare durabilă.

Preşedinta ACTIVITY a vorbit despre toţi aceşti 20 de ani ca şi când ar fi trecut foarte uşor şi despre cel mai drag proiect al ei "Concentrează-te pe artele tradiţionale, ca mijloc de creştere economică”, derulat în anii 2013-2014 prin care s-a dorit revitalizarea meşteşugurilor artizanale locale. „Îmi este drag poate nu datorită proiectului în sine ci datorită celor care au făcut parte din grupa care a învăţat să diferite lucruri. S-au legat prietenii puternice şi mai importante este că ei activează şi astăzi şi chiar mă bat la cap cu diferite chestii”, spune Potocean.

În ceea ce priveşte viitorul, echipa fundaţiei are planuri mari. „La ora actuală avem în licitaţie două proiecte, unul Europa pentru cetăţeni, reţele de oraşe, şi al doilea este vorba despre un proiect Erasmus+ K1, unde noi am scris proiectul. Avem în acelaşi timp un Erasmus+ K2, la care am semnat doar parteneriatul, iar în 8 martie vom depune la strategie proiectul“, a precizat Nadia Potocean.

Powered by Jasper Roberts - Blog