Menu

Articol

Garanţia trece, pagubele rămân pe drumul ce leagă Centrul Civic din Reşiţa, de Minda

Primarul Ioan Popa

În urmă cu trei luni, primarul Reşiţei, Ioan Popa, anunţa că a solicitat efectuarea unei expertize tehnice, privitoare la calitatea lucrărilor de reabilitare a străzilor efectuate de Eco Bau Parc SRL şi Polmarc SRL pe tronsonul IV, Centrul Civic – Minda. Expertiza a fost executată de specialişti din cadrul Facultăţii de Construcţii Timişoara.

Astăzi, edilul-şef a organizat o conferinţă de presă în care a prezentat concluzile specialiştilor în domeniu.

„Din expertiza comandată de noi rezultă câteva elemente importante. Pe tronsonul IV, Centrul Civic – Minda, grosimea stratului de asfalt nu corespunde din punct de vedere al grosimii, pe nici una din cele patru probe expertizate, cu efect mai grav pe ultima parte a tronsonului unde în loc de 10 cm grosime, s-a turnat doar 3-4 cm. Apoi, materialul ce trebuia pus între straturile de asfalt nu este dintre cele folosite în astfel de situaţii, de aici şi calitatea îndoielnică a bitumului turnat”, a mărturisit primarul Reşiţei.

Întrucât expertiza de până acum este una pur tehnică, Popa a spus că primăria va solicita şi o expertiză financiară pentru a vedea cu ce sume de bani aceasta se poate îndrepta în instanţă, pe cale civilă, împotriva constructorului, Eco Bau Parc şi Polmarc SRL.

Apropo de constructor, primarul Reşiţei a mai spus că există serioase suspiciuni că lucrările să fi fost efectuate de Speed Prod, firma controlată de fostul viceprimar Ioan Crina, în calitate de subcontractantă, însă cei de la Eco Bau Parc şi Polmarc ar nega acest fapt. „Pe acest tronson IV nu a lucrat firma care avea contract direct cu primăria. Sunt informaţiile noastre şi ca atare am cerut un răspuns oficial de la constructorul cu care s-a încheiat contractul. Acesta spune că nu a existat subcontractant. Speculaţii se pot face, intrăm pe un teritoriu ce nu este al nostru, cineva, nu ştiu cine, trebuie să facă lumină în acest caz”, a mai spus primarul Reşiţei.

Valoarea totală a lucrărilor efectuate pe cele patru tronsoane de străzi se ridică la 12 milioane de euro şi ceea ce este mai grav, garanţia a expirat în luna februarie, iar constructorul (mai multe firme), şi-a încasat garanţia de bună practică depusă la începutul contractului, care se ridică la 5% din valoarea lucrărilor.

Şi încă ceva, pentru creditul accesat Primăria Reşiţa plăteşte lună de lună o dobândă lunară de 480.000 de lei.

Powered by Jasper Roberts - Blog