Menu

Articol

IGSU şi E.ON recomandă montarea detectoarelor de incendiu şi gaz în locuinţe

Sub sloganul „Mai bine să previi, decât să nu fii!” şi cu precizările „La fiecare două zile, o persoană îşi pierde viaţa în incendiile produse în locuinţe! Sute de vieţi pot fi salvate prin montarea detectoarelor de incendiu şi gaz”, IGSU şi E.ON România au pornit o campanie pentru informarea populaţiei privind prevenirea incendiilor şi utilitatea detectoarelor de gaz şi incendiu.

În comunicatul transmis la redacţie de către I.G.S.U şi E.ON România se arată:

„Anual, în România se produc, în medie, aproximativ 6.000 de incendii la locuinţe, în urma cărora circa 180 de persoane îşi pierd viaţa, potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Practic, la fiecare două zile o persoană îşi pierde viața în incendiile produse în locuințe, dar au existat situații în care familii întregi au căzut pradă flăcărilor, întrucât cea mai mare parte a incendiilor se petrec pe parcursul nopții. Asemenea tragedii pot fi prevenite prin montarea detectoarelor de incendiu şi a celor de gaz, demers la îndemâna oricui și care poate salva vieţi şi bunuri materiale importante.

Acesta a fost subiectul principal al conferinței de presa susținute joi, 10 noiembrie, de către Frank Hajdinjak, Director General al E.ON România, dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență – Ministerul Afacerilor Interne, precum şi de Inspectorul General al IGSU, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică“.

În comunicat se prezintă şi o statistică a incendiilor petrecute în ultimii 4 ani:

„Conform I.G.S.U., în perioada 1 octombrie 2012 - 30 iunie 2016 la nivel naţional s-au produs, în locuinţe, aproximativ 20.800 de incendii, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate în municipiul Bucureşti (1.714) şi în judeţele Suceava (1.013), Bacău (952), Iaşi (836), Neamţ (795) şi Prahova (793). În urma acestora au existat peste 1.680 de victime, dintre care 639 decedate. Principalele cauze rămân în continuare coşurile de fum defecte sau necurăţate (32,9%), instalaţiile electrice defecte sau cu improvizaţii (21,6%) şi mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (12,9%)”.

„Respectarea regulilor de siguranţă şi, în mod special, curăţarea coşurilor de fum de două ori pe an şi o dată obligatoriu înainte de începerea sezonului rece, apelarea la persoane autorizate în cazul unor lucrări la instalaţiile electrice sau de gaz, precum şi utilizarea detectoarelor sunt esenţiale pentru prevenirea unor incidente care pot avea urmări grave” se mai arată în comunicat.

Powered by Jasper Roberts - Blog