Un incendiu de vegetaţie a izbucnit astăzi, 4 noiembrie, în Munţii Semenic, din fericire, focul nu a ajuns în partea protejată a Parcului Naţional. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea, 30 de pompieri militari şi angajaţi ai Ococolului Silvic intervin în zonă pentru stingerea incendiului.
„Pentru eficientizarea misiunii de stingere a fost solicitat şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie prevăzut cu dispozitiv „Bambi Bucket““, a precizat Tocmelea. Se pare că incendiul se manifestă la litieră, în pădure de gorun, fag şi pin, având un front de aproximativ doi kilometri.
UPDATE, 5 noiembrie, ora 9.00
Pe parcursul zilei de astăzi, 5 noiembrie, 30 de pompieri militari alături de 15 angajaţi ai Ocolului Silvic Păltiniş intervin în zonă pentru stingerea incendiului izbucnit ieri în Munţii Semenic. Locaţia este în apropierea satului părăsit Lindenfeld. Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic“ Caraş-Severin, ne-a informat că elicopterul a plecat deja într-o misiune de recunoaştere. „Ieri, 4 noiembrie, nu au fost efectuate aruncări de apă, dar elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie va interveni astăzi, în funcţie de condiţiile meteo“, a mai precizat Tocmelea.
ora 9.40
Conform pompierilor, în urma misiunii de recunoaştere a elicopretului IGAV, incendiul din Munţii Semenic se manifestă pe zece hectare. „Au început misiunile de zbor pentru aruncare cu apă asupra focarelor. Alimentarea dispozitivului se va efectua din lacul Zerveşti“, ne-a informat Magdalena Tocmelea, ISU Caraş-Severin.
ora 15.10
Elicopterul a efectuat deja 11 aruncări cu apă. Magdalena Tocmelea, ISU „Semenic“ precizează că „se intervine în continuare şi cu echipajele de la sol. Iniţial au fost trei focare mari, două dintre acestea au fost deja stinse“.
ora 18.10
Conform pompierilor, incendiul din Munţii Semenic a fost lichidat. Totuşi, echipajele de intervenţie vor mai rămâne în zonă cel puţin o oră. Dispozitivul IGAV a efectuat 15 aruncări de apă, alimentarea fiind făcută din Lacul Zerveşti.