Menu

Articol

Închisoare pentru managerul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din Caransebeș

Patru dintre cei cinci inculpaţi în dosarul diplomelor de asistent medical acordate la Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, cu punct de lucru în Caransebeş, au fost condamnaţi de instanţa Tribunalului Caraş-Severin.

Managerul şcolii, Eleonora Gavrilesc, a fost condamnată de instanţă la închisoare cu executarea pedepsei. Judecătorii au achitat-o pe inculpată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu  şi de instigare la abuz în serviciu

Aceeaşi instanţă a condamnat-o pe inculpată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, şi a aplicat, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o durată de 2 (doi) ani, după executarea pedepsei principale. Ca pedeapsă accesorie, instanţa interzice exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie publică, conform art. 65 alin. 3 Cod penal. Totodată, în temeiul art. 15 din Legea nr. 187/2012 completul de judecată a dispus revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei aplicate inculpatei Gavrilesc Eleonora, prin sentinţa penală nr. 319/23/12.2013, pronunţată de Judecătoria Hunedoara, în dosarul nr. 1736/2013, definitivă prin decizia penală nr. 466/07.01.2014, şi dispus ca inculpata Gavrilesc Eleonora să execute pedeapsa de 1 (unu) an 8 (opt) luni închisoare, aplicată prin aceasta. Inculpata Gavrilesc Eleonora va executa în total pedeapsa de 3 (trei) ani şi 8 (opt) luni închisoare. 

Elena Monda și Elena Roman, cadre didactice la Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” au fost achitate pentru abuz în serviciu.

Achitat a fost şi juristul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ioan Pălean, judecat pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. În schimb, instanţa l-a condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu al funcţionarului care a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, aplicându-i pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei principale. Tot instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere, pe durata termenului de supraveghere de 4 (patru) ani, cu obligaţia ca pe durata termenului de supraveghere, inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Caraş-Severin, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice Serviciului de Probaţiune Caraş-Severin schimbarea locului de muncă; e) să comunice Serviciului de Probaţiune Caraş-Severin informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 Cod penal, instanţa a dispus ca, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Caraş-Severin sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.93 alin.3 Cod penal, obligă inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Mun. Reşiţa/AJOFM Caraş-Severin, pe o perioadă de 120 (osuădouăzeci) de zile. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, privind revocarea beneficiului suspendării pedepsei sub supraveghere.

Sentinţa Tribunalului Caraş-Severin nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel timp de zece zile de la comunicare.

Powered by Jasper Roberts - Blog