Aşa cum a declarat imediat după şedinţa de Consiliu local din data de 14 aprilie, în care proiectul de hotărâre privind organizarea unei licitaţii pentru vânzarea unui teren în suprafaţă de 10.000 mp pentru construirea, de către firma Marchesi Eastern Europe, a unui bazin de colectare a apelor pluviale nu a trecut, grupul social-democrat abţinându-se atunci de la vot, primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, a revenit cu această iniţiativă şi în şedinţa de marţi, 25 aprilie, a legislativului local.
De această dată, în sala de şedinţe a fost prezent şi administratorul societăţii care a solicitat cumpărarea terenului, Bogdan Drulă, asta poate şi fiindcă, la şedinţa de la mijlocul lunii, consilierii PSD au reclamat, printre altele, lipsa unui reprezentant al firmei Marchesi, care să le ofere detalii privind solicitarea de cumpărare a unei suprafeţe atât de mari din terenul aflat în proprietatea municipiului.
În scurta sa expunere, Bogdan Drulă a precizat că, datorită lipsei infrastructurii din Parcul Industrial aflat în zona Caromet, în momentul în care noua hală a firmei Marchesi, în suprafaţă de 4.600 mp, va fi pusă în funcţiune, Agenţia Naţională Apele Române va solicita să vadă locul unde se acumulează apele pluviale, lucru pe care îl vor dori şi inspectorii de la ISU „Semenic”. În funcţie de dimensiunile noii hale, Apele Române au stabilit ca bazinul să aibă o capacitate de 500 mc, iar pentru realizarea acestuia a fost nevoie de cererea depusă la Primărie, în vederea cumpărării terenului respectiv, suprafaţa minimă de care ar fi nevoie fiind de măcar 1.000 mp.
În acel moment s-au declanşat discuţiile, social-democratul Florin Bogdea spunând că grupul PSD va iniţia un proiect de hotărâre prin care să se scoată la vânzare nu 10.000, ci 1.000 mp, atât cât are nevoie firma Marchesi. Problema însă nu e deloc simplă, deoarece în cererea adresată Primăriei, societatea solicita 8.600 mp, iar acest teren este parcelat şi dezmembrarea lui ar duce la întârzieri, lucru pe care firma nu şi-l permite, după cum a spus administratorul acesteia, care vrea să urgenteze cât mai tare organizarea licitaţiei, deoarece în momentul de faţă investiţia de un milion de euro şi, implicit, dublarea locurilor de muncă la Marchesi Eastern Europe este efectiv blocată.
O altă variantă propusă de grupul PSD a fost ca terenul să nu fie vândut, ci concesionat pe o anumită perioadă de timp, însă administratorul firmei a spus că Marchesi Eastern Europe, care are ca obiect de activitate turnarea sub presiune a pieselor din aluminiu şi prelucrarea pe maşini cu control numeric, 98 la sută din producţie fiind destinată exportului, vrea să rămână la Caransebeş şi să se dezvolte, prin urmare ar prefera să fie proprietarul acelui teren.
Cum nu s-a ajuns la un punct de vedere care să fie acceptat atât de conslierii liberali, cât şi de cei social-democraţi, s-a propus supunerea la vot a proiectului de hotărâre în forma propusă, cea cu vânzarea suprafeţei de 10.000 mp teren, şi cum grupul PSD s-a abţinut, iniţiativa, pentru a cărei aprobare era nevoie de votul a două treimi dintre aleşii municipali prezenţi la şedinţă, a fost respinsă, urmând ca, în viitorul apropiat, Bogdan Drulă să mai aibă o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei locale, pentru a identifica totuşi o cale care să deblocheze situaţia.
„Se spune că noi (liberalii – n.r.) aveam nevoie de votul lor, a spus, după şedinţă, primarul Felix Borcean. Nu, noi nu avem nevoie de votul lor. Până la urmă, ceea ce s-ar face, fie că e vorba de o investiţie, fie că e vorba de un proiect de-al nostru, nu s-ar face pentru mine, nici pentru cei zece consilieri PNL, nici pentru angajaţii din Primărie, sunt lucruri pe care ni le propunem să le facem pentru oraş. Dacă dumnealor consideră că orice propunere de-a noastră este una greşită, deşi de data aceasta am venit şi cu argumente, inclusiv reprezentanţii firmei respective au venit la şedinţa de Consiliu local şi au argumentat, cred eu, foarte clar, fiindcă, evident, noi n-am fi putut să le susţinem cauza, pentru că n-ar fi fost firesc să facem acest lucru deşi, după părerea mea, această investiţie trebuie să se întâmple, aşadar, cu toate acestea constat, fără echivoc de data aceasta, că am intrat, într-un fel, într-un con de umbră al activităţii Consiliului local, astfel încât orice proiect care are nevoie de o susţinere mai largă în Consiliu va cădea. Nu cred că mai are rost să venim cu astfel de propuneri, o să venim doar cu propuneri gen schimbarea unei funcţii, care văd că trec fără niciun comentariu, pentru că orice proiect care s-ar reflecta în schimbarea feţei oraşului sau în ceea ce priveşte pătrunderea unor investitori în Caransebeş, sau extinderea unor investiţii deja existente, cum este cazul firmei Marchesi, nu-şi mai are rostul. Le transmit cetăţenilor că luăm o pauză de activitate administrativă în Caransebeş şi vom lucra doar pentru certificate de urbanism, avize de spargere şi alte probleme care nu implică neapărat activitatea Consiliului local”, a completat Felix Borcean.