Marţi, 14 noiembrie, se va desfăşura proba scrisă a examenului pentru ocuparea funcţiilor de director general şi director executiv adjunct al Direcţiei Generale de Învăţământ, Cultură, Tineret, Sport şi Culte din cadrul aparatului de specialitate al primarului Municipiului Reşiţa. Funcţiile sunt vacante, deşi ele sunt ocupate de funcţionari publici veniţi prin transfer din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în cea de director general fiind instalată chiar nevasta viceprimarului Adrian Dacica.
În afară de soţia edilului, Liliana Dacica, la concurs s-a înscris şi Liviu Gârtoi, liderul sindical din Primăria Reşiţa. Anunţul pentru organizarea concursului este semnat de viceprimarul Adrian Dacica, în calitate de împuternicit al primarului Ioan Popa. „Când eşti împuternicit şi semnezi pentru primar o faci cu specificaţia de «pentru» or în acest caz nu s-a întâmplat aşa. În plus, potrivit legii, sindicatul a cerut, în 31 octombrie, un reprezentant în comisia de concurs, însă nici până astrăzi (duminică, 12 noiembrie, n.r.) nu am primit raspuns în acest sens”, ne-a mărturisit liderul de sindicat, care a refuzat să se pronunţe în privinţa corectitudinii desfăşurării acestui concurs.
Reamintim că la sfârşitul lunii octombrie, Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) a solicitat primăriei reşiţene o serie de documente din care să rezulte dacă s-a organizat un concurs pentru ocuparea funcţiei de director general al Direcţiei Generale de Învăţământ, Cultură, Tineret, Sport şi Culte şi dacă această Direcţie a existat şi până la transferul soţiei viceprimarului Adrian Dacica.
În privinţa documentelor solicitate de A.N.I. trebuie precizat că există două organigrame legate de această problemă. Una, din luna aprilie, când se înfiinţează Direcţia şi ea este trecută în subordinea viceprimarului, fără să se spună care dintre cei doi, în condiţiile în care art. 95 din Legea 161/2003 precizează clar că este interzis raportul ierarhic de subordonare directă între soţi. Şi mai există organigrama din luna iunie, când Direcţia a fost trecută, cu „linie punctată”, în subordinea viceprimarului Duruţ.
În opinia specialiştilor, pare dubios că în două luni se modifică organigrama, repetăm, cu „linie punctată”, iar acest lucru a atras şi atenţia inspectorilor A.N.I..