Menu

Articol

Locuri de muncă ar fi, nu şi doritori!

Despre Caraş-severin se spune adesea că este un judeţ în care nu se găsesc locuri de muncă. Paradoxal, datele statisice ale Agenţiei Judeţene a Forţelor de Muncă Caraş-Severin arată că rata şomajului în judeţ era de 3,37%, la finele anulului trecut, sub cea înregistrată la nivel naţional, de 4,02%.

În aceeaşi idee, în 2017 şomerii cărăşenii nu s-au arătat foarte interesaţi de găsirea unui loc de muncă. Doavdă este şi procentul de partticipare al acestora la bursele de muncă organizate de AJOFM anul trecut, la cele două, generale – Caransebeş şi Băile Herculane, şi la cea a absolvenţilor de la Reşiţa.

La cele trei burse au participat 78 de agenţi economici, puţin ce-i drept – câte 18 la Caransebeş şi Băile Herculane şi 42 la Reşiţa. Oferta a fost de 443 de locuri, dintre care, 74 pentru Caransebeş, 81 la Reşiţa şi 388 la Băile Herculane.

Participarea s-a dovedit nesatisfăcătoare: 80 de persoane Caransebeş, 143 Băile Herculane şi 33 Reşiţa, în total 256 de persoane. Dar şi mai surprinzător este ce a urmat. Numărul persoanelor angajate în urma burselor din cele două municipii a fost ridicol: patru la Caransebeş şi un singur absolvent la Reşiţa! Excepţie a fost Băile Herculane, cu 187 de persoane angajate.

Cei care nu participă la aceste burse invocă fie oferta prea puţin diversificată, care abundă cu posturi de muncitori necalificaţi, fie salariul neatractiv. De unde şi preferinţa spre activităţile de îngrijirea bătânilor din Austria şi Germania la care, mai nou, au acces şi bărbaţii. (Foto: Timpul.md)  

Powered by Jasper Roberts - Blog