Ședința lunară a Comisiei de dialog social, din cadrul Prefecturii Caraș-Severin, care s-a desfășurat în ziua de 23 octombrie, a avut un invitat surpriză, în persoana ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop. După cum avea să declare, a onorat invitația deputatului PSD Ion Mocioalcă și a promis că va mai veni la Reșița și la alte ședințe de acest gen
Ordinea de zi a cuprins două informări. Una, referitoare la pachetul de servicii de bază din sănătate de care beneficiază asigurații în sistemul asigurărilor sociale și, alta, privind situația condițiilor igienico-sanitare din unitățile de învățământ în anul școlar 2014-2015 și stadiul obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare.
Profitând de prezența ministrului Pop, liderii de sindicat, Nicolae Drăgan, Marian Apostol, Jivomir Tovladiat, Carmen Rugină și Mariana Zvarici au ridicat tot felul de probleme specifice muncii lor, de la curățenia în școli, și cabinetele medicale din unitățile de învățământ, până la lipsa medicamentelor din farmacii, Casa de Cultură a Sindicatelor, situația de la Universitatea „Eftimie Murgu“ ori probleme vizând Codul Muncii și Legea Dialogului Social. Întrebări și răspunsuri au pus și au dat și Doina Frunzăverde, rectorul UEMR, deputatul Ioan Benga, primarul Mihai Stepanescu și Cristian Rudolf, liderul Sindicatului FIRES din UEMR.
După două ore de discuții, unele chiar aprinse, timp în care a lăsat impresia că se plictisește cu atâtea lucruri mărunte, ministrul a ținut să spună: „După ce v-am ascultat, mi-am dat seama că alții au probleme mult mai grave decât dumneavoastră. În ceea ce privește lipsa unor medicamente din farmacii – sunt bani alocați, mergeți pe drumul lor și verificați unde se află sincopa. Este primul an în care toate școlile sunt toate alimentate cu energie electrică, dar să nu obții autorizație sanitară de funcționare pentru că nu ai o sală zugrăvită e rea voință… Sunt probleme cu programul cornul și laptele, dar acestea trebuie rezolvate pentru că o șesime din producția de lapte zilnică intră în acest program. Cât despre Codul Muncii și Legea Dialogului social, în primul caz e vorba și de lucruri bune, și de lucruri negocabile, și de lucruri proaste. Sunt trist pentru că Legea Dialogului Social a fost trimisă la reexaminare și a căzut la un vot. Susțin Codul Muncii, car cu respectarea directivelor europene“, a spus Liviu Pop.