Ce-a de-a 25-a ediţie a Topului firmelor, pe 2017, s-a consumat vineri seara, într-un cadru festiv, la Hotelul Rogge, din Reşiţa. O atmosferă destinsă, cu organizatori joviali şi premiaţi veniţi din tot Banatul de Munte. Din păcate, aşa cum ne-am obişnuit de ani de zile, aproape aceleaşi firme în topul realizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin. Este şi aceasta o dovadă că economia judeţului continuă să sufere, că în prim-plan nu mai este industria, ci comerţul şi serviciile. Şi, încă ceva: la festivitatea de aseară au fost prezenţi aproape doar câştigătorii la secţiunile respective. Cei clasaţi pe locurile II şi III au preferat să rămână acasă.
Potrivit directorului C.C.I.A Caraş-Severin, în 2017 au depus bilanţul 5.255 de firme, dintre care, 1.032 s-au clasificat pentru Top. Ca fapt divers, 334 au ocupat locul I, 189, locul al II-lea și 107, locul al III-lea, iar restul s-au situat în acest clasament pe locurile IV – X. Locul I este ocupat de nouă firme din cercetare, 89 din industrie, 17 din agricultură, 27 din construcții, 104 din servicii, 84 din comerț și 12 din turism.
Un clasament al prezenței în Top 10 pe localități arată astfel: Reșița – 449 de firme, Caransebeș - 157, Bocșa – 45, Oțelu Roșu – 39, Oravița – 33, Moldova Nouă – 31, Băile Herculane – 28, Bozovici – 15, Rusca Montană – 13, Glimboca – 9, Măureni – 9, Anina – 8, Buchin – 8, Berzovia – 8.
Anul acesta, un unmăr de 71 de companii au ocupat locuri fruntașe și în Topul Național al Firmelor, organizat de Camera de Comerț și a Industrie a României. Pe locul I s-au clasat C&C Givaco SRL Bozovici, Patrom SRL Bocșa și Armadia Impex SRL Reșița. Pe locul al doilea s-au clasat opt firme, iar pe locul al treilea, 14.
Anul acesta, un un număr de 71 de companii au ocupat locuri fruntașe și în Topul național al firmelor, organizat de Camera de Comerț și a Industrie a României. Pe locul I s-au clasat C&C Givaco SRL Bozovici, Patrom SRL Bocșa și Armadia Impex SRL Reșița. Pe locul al doilea s-au clasat opt firme, iar pe locul al treilea, 14.
Ca o dovadă că agenţii economici din Caraş-Severin se dovedesc atipici este şi faptul că momentul socializării, prefaţat de un protocol, aproape că nu a existat, invitaţii părăsind repede şi grăbiţi locaţia.