Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, organizează în perioada 25 februarie – 1 martie, între orele 10 – 18, cea de a IX-a ediţie a Târgului Mărțișorului.
Mărțișorul are un loc important în cadrul tradițiilor de primăvară, șnurul răsucit de culoare alb-roșie fiind un semn protector împotriva bolilor și a nenorocului. Acesta a evoluat de-a lungul timpului de la un șnur alb-roșu până la un obiect-bijuterie. Cele mai apreciate mărțișoare sunt cele care se caracterizează prin valorificarea tradițiilor.
Târgul reprezintă o ocazie unică pentru public de a achiziționa mărțișoare handmade, aranjamente florale, bijuterii, cosmetice naturale, produse artizanale şi felicitări.
Scopul organizării acestui târg de către Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș este de a promova meșterii populari din județul Caraș-Severin și de a expune în fața publicului mărțișoare tradiționale, pentru a sublinia frumusețea și unicitatea tradițiilor de primăvară.