Pericolul dezbinării României nu vine nici din partea ungurilor din Ardeal şi nici din partea lui Soros, acest bau-bau cu care unii încearcă să ne sperie din când în când, ori a lui Dimitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, declarat de UE, implicit şi de Bucureşti, persona non grata. Nici chiar aginturilii străine nu ar putea să ne dezbine aşa cum sunt pe cale să o facă guvernanţii PSD. Prin măsurile pe care le tot iau, sunt pe cale să împartă România în două: una a pensionarilor cu venituri mici şi a oamenilor care nu au după ce bea apă, şi o alta cu pensii speciale şi salarii nesimţite în administraţie.
Cei care clamează grija faţă de om vorbesc despre principiul contributivităţii la casa de pensii. După ei, doar magistraţii, poliţiştii şi militarii au contribuit la acest fond. Ceilalţi, deloc, sau, foarte puţin, dacă au pensii atât de mici. Ei, asta-i culmea nesimţirii din partea guvernanţilor. Când magistraţii, poliţistii sau militarii ies la pensie după doar 25 de ani de muncă, nu ar trebui ca pensia să le fie de şapte-opt ori mai mare, chiar de zece, decât cea a oţelarului, minerului sau strungarului care, spre deosebire de cei din prima categorie, au produs ceva la viaţa lor în cei 40 de ani în câmpul muncii. Să nu mai vorbim de pensiile parlamentarilor şi politicienilor.
Cu câte guri mănâncă magistraţii, poliţiştii, militarii şi parlamentarii? Cu una, veţi spune. Dar câte burţi au aceştia de hrănit? Poate una sau poate mai multe, în funcţie de copii, de nepoţi ş.a.m.d. . Acelaşi lucru este valabil şi în cazul oţelarilor, minerilor şi strungarilor. Şi ei au dreptul la o bătrâneţe liniştită, decentă şi lipsită de griji. Olguţa Vasilescu ar trebui să ştie acest lucru. Cu 1.000-1.500 de lei pensie, este imposibil să fie aşa. Paradoxul este că, această categorie de pensionari reprezintă armata de votanţi fideli ai Partidului Social Democrat, indiferent de vreme şi de vremuri. Iar drept mulţumire, PSD îi tratează cu flit.