Menu

Articol

Nicolae Ştefănescu - Ştefi aruncă bomba! Caraş-Severin a obţinut statutul de „judeţ calamitat”!

La dezbaterea privind viitorul judeţului Caraş-Severin, organizată, astăzi, în sala de şedinţe din Reşiţa a Consiliului Judeţean, din iniţiativa exconsilierului judeţean Nicolae Ştefănescu-Ştefi, au participat peste 100 de cetăţeni din tot judeţul, membrii ai societăţii civile, şefi de direcţii şi instituţii deconcentrate, politicieni. Printre persoanlităţile politice prezente la dezbateri au fost: europarlamentarul Maria Grapini, copreşedinte al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), senatorul Ioan Ghişe, vicepreşedinte al PPU (social-liberal), Daniel Ionaşcu, vicepreşedinte al PPU (social-liberal), Lorena Iordache, secretar general al aceluiaşi partid, al cărui membru este şi Nicolae Ştefănecu-Ştefi, candidatul partidului pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Dintre parlamentarii invitaţi, numai senatorul Ion Simeon Purec (UNPR) a onorat invitaţia.

Resusele solului şi turismul sunt baza în Caraş-Severin 

Întâlnirea a fost deschisă de tânăra Anca Georgeta Almăjan, candidatul PPU (social-liberal) la funcţia de primar al municipiului Reşiţa, care a mulţumit participanţilor pentru interesul manifestat faţă de un subiect fierbinte, viitorul judeţului, al tuturor localităţilor din Caraş-Severin. Despre trecutul judeţului, dar şi despre resursele minerale şi energetice ale zonei, precum şi despre potenţialul turistic al Caraş-Severinului, a vorbit inginerul Gheorghe Rozolveanu, cetăţean de onoare al judeţului. Gheorghe Rozolveanu este unul dintre specialiştii care, în anii ’60, a realizat reţeaua de alimentare cu energie electrică a Muntelui Semenic. Inginerul Rozolveanu, deşi a avut mari succese profesionale în tinereţe, nu s-a arătat un notalgic, ci a vorbit cu pasiune despre punerea în valoare a resurselor solului şi subsolului, a frumuseţilor naturale ale judeţului, ale obiectivelor arheologice şi istorice.

Un alt vorbitor, cunoscător al trecutului glorios al Reşiţei industriale, Enache Barbu, fost director general la UCM Reşiţa, s-a înecat pur şi simplu în lacrimi, când a comparat activitatea industrială a Reşiţei din trecut, cu cea prezentă.

Parlamentarii să aibă grijă de UCM Reşiţa!

Moderatorul întâlnirii, Nicolae Ştefănescu-Ştefi, i-a dat dreptate inginerului Enache Barbu, însă, a fost de părere că timpul nu mai poate fi întors şi trebuie găsite soluţii, pornind de la situaţia actuală. Astfel, Nicolae Ştefănescu a atras atenţia parlamentarilor de Caraş-Severin că sunt datori să reprezinte şi interesele judeţului. În acest sens a amintit de  faptul că a cerut expres, în mai multe rânduri, Parlamentului, să modifice Legea 85, a insolvenţei, art. 3, al. 2, care ar putea slava UCM Reşiţa de la faliment, transformând datoriile uzinei în acţiuni, care să poată fi achiziţionate de stat. Aceasta şi pentru că, dincolo de performanţele tehnice, UCMR este unitate strategică, putând trece, la nevoie, în 48 de ore, la fabricaţia de armament. Nicolae Ştefănescu a deplâns faptul că, aşa cum recunosc şi politicieni de anvergură din Europa, avuţia României a fost vândută bucată cu bucată! „V-aţi vândut bucată cu bucată!, mi-au spus oameni de la niveluri foarte înalte, care nu sunt români, dar  sunt mai români decât românii!”, a spus Ştefănescu.

Ştirea ea mai tare a momentului: Caraş-Severin este judeţ calamitat!

După aceasta, Nicolae Ştefănescu-Ştefi a făcut anunţul momentului: „Împreună cu doamna europarlamentar Grapini, cu domul Ghişe, am reuşit la Parlamentul European să declarăm judeţul Caraş-Severin ca judeţ calamitat! Astfel judeţul va putea accesa sume din fondul de 315 miliarde de euro, numit Fondul Strategic al lui Junker. Aceste fonduri urmează să fie accesate, prin grija domnului Ghişe şi a doamnei europarlamentar Grapini, pentru judeţul Caraş-Severin. Sunt nişte norme ale Uniunii Europene şi noi ne-am preocupat să trecem prin aceste norme. Şi nu spun că am câştigat, că am câştigat statutul de judeţ clamitat nu este o mândrie! Este o realitate dură! Aşa că, prin acest demers nu am făcut decât să servim judeţul Caraş-Severin. Mulţumesc încă o dată pentru ajutor şi menţionez că doamna europerlamentar şi domnul Ghişe au vrut ca acest lucru să fie o surpriză, de aceea nu l-au spus şi au dorit să îl spunem acum!”

Cele mai valoroase resurse pentru Caraş-Severin: oamenii, bogăţiile solului şi obiectivele turistice

Europarlamentar Maria Grapini, fost ministru al turismului, a vorbit despre importanţa de a alege oameni de calitate în administraţia publică. Pentru că cele mai importante resurse ale unui loc sunt oamenii şi timpul. Cei care ştiu să gestioneez timpul, ştiu să administreze şi resursele şi să facă bani. În mod particular, pentru judeţul Caraş-Severin cele mai valoroase resurse sunt oamenii, bogăţiile solului şi subsolului, potenţialul turistic.

A doua parte a întâlnirii a fost dedicată prezentării candidaţilor PPU(social-liberal), pentru alegerile locale din iunie.

Printre candidaţii PPU (social-liberal) pentru primării, amintim de: Anca Georgeta Almăjan (primăria Reşiţa), Gheorghe Neicu (Anina), Ioan Oprescu (Băile Herculane), Solomon Stoican (Bocşa), Ovidiu Tioc (Caransebeş), Nicolae Lixandru (Moldova Nouă), Oliver Bogdan (Oraviţa), Traian Barbu (Oţelu Roşu).

Spre finalul întâlnirii a luat cuvântul senatorul Ioan Ghişe.

„Am venit aici la chemarea unui om! Un om care se poartă omeneşte cu oamenii, domnul preşedinte Nicolae Ştefănescu! Domnia sa ne-a adunat pe toţi aici. Iar noi am venit ca dumneavoastră să aflaţi că noi îl susţinem întru totul pentru a candida cu succes la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin!”, a spus senatorul Ioan Ghişe, stârnind aplauzele asistenţei..

Powered by Jasper Roberts - Blog