Odată cu trimiterea în judecată a grupului infracțional condus de lichidatorul judiciar Tudor I. Ioan, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spãlare de bani, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals şi favorizarea făptuitorului ies la iveală o serie de fapte care evidențiază cât de corupt era judecătorul sindic Nicușor Maldea, de la Tribunalul Caraș-Severin, trimis și el în judecată cu acest prilej.
Potrivit procurorilor DIICOT, Tudor I. Ioan a făcut demersuri spre a racola un judecător sindic care să admită cererea de intrare în faliment a societăților cu privire la care era deschisă procedura insolvenței, unde era desemnată în calitate de administrator judiciar una dintre societățile civile de practicieni în insolvență, controlate de către inculpatul Tudor I. Ioan. Iar până la urmă l-a găsit în persoana judecătorului Nicușor Maldea.
Din cercetările cu privire la magistratul Maldea Nicușor rezultă că: „În anul 2010, fiind repartizat să judece dosarul privind falimentul SC DRUMURI ȘI PODURI SA CARAȘ-SEVERIN, în care lichidator judiciar a fost IT MANAGEMENT ADVISORS SPRL, reprezentată de către inculpatul Tudor I. Ion, a primit de la acesta prin intermediul inculpatului Murariu Cristian-Gelu suma de 60.000 euro (echivalentul a 257.472 lei), disimulată sub forma unui contract de vânzare- cumpărare a unui teren forestier, cu scopul de a-i crea acestuia o situație favorabilă în dosarele comerciale pe care le avea spre soluționare. De asemenea, s-a reținut că, la data de 24 februarie 2010, debitorul SC DRUMURI ȘI PODURI SA Reșița a solicitat deschiderea procedurii insolvenței, astfel că prin încheierea din data de 6 iunie 2010 s-a dispus deschiderea acestei proceduri împotriva debitorului SC DRUMURI ȘI PODURI SA Reșița, dosarul fiind repartizat spre soluționare inculpatului Maldea Nicușor, judecător în cadrul Tribunalului Caraș Severin - Secția a II-a Civilă, Contencios, Administrativ și Fiscal“, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Maldea și Tudor au încercat să „spele“ banii negri primiți, printr-un artificiu ilegal, dar folosit în astfel de tranzacții. Este vorba de un teren forestier din comuna Târnova cu care magistratul fusese pus în posesie în anul 2008. S-au încheiat succesiv două contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect acel teren, cu scopul ca suma de 60.000 de euro să ajungă la el.
Astfel, la data de 17 noiembrie 2010, a fost încheiat un contract de vânzare-cumpărare prin care magistratul Maldea Nicușor a „înstrăinat“ cu suma de 60.000 euro (echivalentul a 257.472 lei), terenul forestier (pădure) în suprafață de 5.850 de metri pătrați situat pe raza localității Tarnova, către inculpatul Murariu Cristian-Gelu.
Ulterior, la data de 16 februarie 2011 (după 3 luni), inculpatul Murariu Cristian-Gelu împreună cu soția sa au încheiat fictiv un contract de vânzare cumpărare în care s-a consemnat în fals că sus-numiții au înstrăinat către Tudor I. Ion același teren cu suma de 20 000 lei (aproximativ 8 % din valoarea contractului anterior).
După deschiderea procedurii falimentului, Tudor I. Ioan a procedat la valorificarea bunurilor aparținând SC DRUMURI ȘI PODURI SA Caraș Severin, către societăți comerciale controlate de către el și familia sa, care au procedat la înstrăinarea acestor bunuri la valori mult mai mari.