Începând din această lună, Cristina Bacer a devenit managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, după ce ultimele şase luni a condus spitalul în calitate de director interimar. Cu nota de 9,92 obţinută la examenul susţinut recent, Bacer se va afla timp de trei ani la conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din Caraş-Severin.
Împreună cu directorul medical, Caius Diaconescu, Cristina Bacer a susţinut astăzi, joi, 14 decembrie, prima sa conferinţă de presă în postura de manager de spital, lăsând să se înţeleagă că şi de acum înainte Consiliul Judeţean Caraş-Severin va asigura finanţarea necesară funcţionării spitalului. Pe de altă parte, nu vor fi neglijate nici proiectele transfrontaliere, cele cu Republica Serbia, care vor ajuta la achiziţionarea aparaturii medicale necesare şi modernizării secţiilor spitalului.
Cât despre realizările de până acum: „S-a achiziţionat hota bacteriologică cu flux laminar, pentru Oncologie, cu sprijinul integral al Consiliului Judeţean, s-a achiziţionat aparatul Roentgen mobil cu detector digital, cu finanţare 90% din partea Ministerului Sănătăţii şi 10% din partea Consiliului Judeţean, se achiziţionează patru aparate de anestezie pentru ATI (Anestezie şi Terapie Intensivă – n.r.), la fel cu finanţare de 90% din partea ministerului, 10% din partea Consiliului Judeţean. S-a achiziţionat motorul chirurgical pentru Ortopedie, Traumatologie, cu sprijinul integral al Consiliului Judeţean, cupola Straton pentru computerul tomograf tot cu sprijinul integral al Consiliului Judeţean", a precizat Cristina Bacer.
Potrivit noului manager, datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au ajuns în prezent la 12.887.023 de lei, dintre care 2.645.897 de lei, sunt la termenul de scadenţă, iar 6 milioane lei reprezintă arieratele.
La rândul său, Caius Diaconescu a spus: „Sunt datorii istorice, datorii preluate, dar până în 2020 încercăm să le plătim. Avem susţinerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate ca începând cu anul viitor să facem o nouă contractare şi să încercăm să fie favorabilă spitalului nostru, pentru că este un spital al comunităţii locale, al judeţului, iar dacă noi aici, local, nu vom găsi pârghiile necesare, cu greu vom găsi pârghii în altă parte”